Νέα Πελοπόννησος: «Ο αυταρχισμός του κ. Νίκα θα βρει την αντίδραση που ο ίδιος προκαλεί»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Πελοπόννησος: «Ο αυταρχισμός του κ. Νίκα θα βρει την αντίδραση που ο ίδιος προκαλεί»

Ιούνιος 21, 2019 - 20:06

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο αυταρχισμός του Νίκα, η ανοίκεια συμφωνία του με τον Δέδε και η αδυναμία τους να εκφράσουν οποιοδήποτε αφήγημα για το μέλλον της Πελοποννήσου θα συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση των πολιτών

Ο κύριος Νίκας, αφού προεκλογικά ενστερνίστηκε τη συκοφαντία και το λαϊκισμό ως μέσο πολιτικής αντιπροσώπευσης, μετεκλογικά ως νεοεκλεγείς περιφερειάρχης υιοθετεί δράσεις και πολιτικές πρακτικές, ξεκάθαρα εξωθεσμικές στην προσπάθειά του να επιβάλλει τον αυταρχισμό του και τον τρόπο που αυτός αντιλαμβάνεται την άσκηση δημόσιας διοίκησης.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική του αδυναμία, αφού ακόμα και τώρα ούτε μια κουβέντα πολιτικού προγραμματικού λόγου δεν έχει ακουστεί από τον ίδιο, προσπαθεί από τη μία να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συναντήσεις εκτός ωραρίου εργασίας, και από την άλλη αναθέτει στους 17 συμβούλους του εργασίες και αρμοδιότητες, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο κύριος Νίκας αδυνατεί να πιστέψει ότι είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει θεσμικά το νόμο του Κλεισθένη και δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες της Πελοποννήσου έχουν αναδείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο 2 συνδυασμούς με ίσο αριθμό συμβούλων, 17 έκαστος. Η συνειδητοποίηση αυτού του δεδομένου συνιστά προϋπόθεση διοίκησης της Περιφέρειας.  

Η συνεργασία του ωστόσο με άλλη παράταξη αποδεικνύει την επιλογή του για μια ανοίκεια συνεργασία της παράταξής του, η οποία φέρει ξεκάθαρα την κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, με το συνδυασμό του κυρίου Δέδε, που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που τα δύο αυτά κόμματα θα μονομαχήσουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με καθαρά αντίθετες ιδεολογικές αναφορές. Επιχειρεί μάταια ωστόσο να δικαιολογηθεί στους πολίτες για την τυχοδιωκτική του αυτή προσπάθεια για μα ανοίκεια πολιτικά συνεργασία, μόνο και μόνο για να θολώσει τα νερά και να κερδίσει χρόνο.

Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα πως η διοικητική λειτουργία της περιφέρειας είναι απόλυτα θωρακισμένη και πως ο αυταρχισμός του και οι ακραίες απόψεις του θα βρουν την αντίδραση που ο ίδιος προκαλεί.  

Θα παραμείνουμε θεσμικά και πολιτικά παρόντες για να ελέγχουμε την διοίκηση που ο ίδιος θα ασκήσει, ώστε να μην απειληθεί ούτε η θεσμική λειτουργία της Περιφέρειας, ούτε η εξέλιξη των πολιτικών μας πρωτοβουλιών και των σπουδαίων έργων που έχουμε δρομολογήσει. Η πορεία της Πελοποννήσου είναι ανοδική και θα την προστατέψουμε.

Θα μας βρει επίσης σφοδρά απέναντί του, στην περίπτωση που επιλέξει να λειτουργήσει ως "κομματική ή πολιτική μαριονέτα", καθώς μια τέτοια πρακτική βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την εντολή των Πελοποννησίων πολιτών. Δεν θα του επιτρέψουμε ποτέ να αγνοήσει τους πολίτες, ούτε να απειλήσει το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να εξοφλήσει "κομματικά ή πολιτικά γραμμάτια".