Στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Ελλάδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στην Ελλάδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Νοέμβριος 20, 2012 - 19:08

Περίπτερο στην Philoxenia στη Θεσσαλονίκη
Στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού philoxenia 2012 στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών φορέων από διάφορες χώρες, θα συμμετάσχει με περίπτερό της η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 22  Νοεμβρίου από την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η φετινή Philoxenia, που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια, με την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τέσσερις ηπείρους και την υιοθέτηση μιας νέας, δυναμικής ταυτότητας.
Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν ταξιδιωτικοί προορισμοί απ' όλο τον κόσμο, με πάνω από 15 άμεσες ξένες συμμετοχές, ενώ θα συμμετάσχουν και τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου και έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες.
Παράλληλα, οκτώ περιφέρειες της χώρας μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι παρούσες με περίπτερα, στα οποία θα παρουσιάσουν το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, τις διαδρομές, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τουριστική υποδομή της κάθε περιοχής.
Στα δυνατά στοιχεία της έκθεσης περιλαμβάνεται και το συνέδριο για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό. Η Philoxenia 2012  τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Τουρισμού ενώ όπως τόνισε η κα. Νικολάκου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ξενοδόχοι και επαγγελματίες τουρισμού που δεν μπορούν να έχουν τη δική τους αυτόνομη παρουσία.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θεωρείται σημαντική αφού γίνεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας ενώ εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική για τον τομέα του τουρισμού που έχει η περιφέρεια, ενώ η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε ότι το 2013 θα γίνουν χειροπιαστά τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους αφού θα είναι έτος τουρισμού και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του στρατηγικού τους σχεδιασμού στον τομέα αυτό.
Ε.Τ.

4a2KOXOrY-0