Ερώτηση Ανδριανού για τα συμβούλια αρχιτεκτονικής

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για τα συμβούλια αρχιτεκτονικής

Νοέμβριος 20, 2012 - 19:38

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη με θέμα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή των προβλέψεων για την λειτουργία των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η αντικατάσταση των Επιτροπών Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής στις Περιφερειακές Ενότητες προσκρούει σε σημαντικά προβλήματα καθώς εγείρονται ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Γενικών Γραμματειών.
Παράλληλα, υπάρχει μεγάλος όγκος εκκρεμών υποθέσεων στις καταργηθείσες ΕΠΑΕ, και ταυτόχρονα με τη μη δυνατότητα λειτουργίας ακόμη των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο.
Συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά το Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Αργολίδας, όπως αναφέρεται και σε σχετικό έγγραφό του,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Γιατί ενώ στο άρθρο 22 του ν. 4030/2011 προβλέπεται ότι τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής είναι τετραμελή, με την 20480/360/18-10-2012 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η σύνθεσή τους είναι τριμελής.
2. Σε ποια υπηρεσία υπάγονται διοικητικά τα ΣΑ και πού θα στεγάζονται για τις συνεδριάσεις και τη φύλαξη των αρχείων τους, εφόσον συγκροτούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, και το αντικείμενο αρμοδιότητάς τους είναι πολεοδομικού χαρακτήρα, και συγκεκριμένα αντικείμενο αδειών δόμησης, αρμοδιότητας πλέον των Δήμων σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.
3. Μέσω ποιας διαδικασίας και υπηρεσίας θα γίνεται η διακίνηση της αλληλογραφίας (πρωτόκολλο εισερχομένων – εξερχομένων του Συμβουλίου) με το δεδομένο μάλιστα ότι η γραμματειακή υποστήριξη των Συμβουλίων είναι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δασών, δηλ. υπηρεσιών ανεξάρτητων των περιφερειακών ενοτήτων και των δήμων.
4. Με ποια υλικοτεχνική υποδομή θα επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Συμβουλίων.
5. Αν οι γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο».