Kλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις γειτονιές του Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Kλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις γειτονιές του Άργους

Ιούνιος 30, 2019 - 11:01

Kλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τις υποψήφιες βουλευτές Ναυσικά Μπαβελή και Μάρω Καλαϊτζή περιόδευσαν στις γειτονιές του Άργους, όπου συνομίλησαν με νέους γονείς, γυναίκες  και νεολαία. 

Συζητώντας με νέα παιδιά, στα ζητήματα που έβαζαν «γιατί να πάμε να ψηφίσουμε αφού το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο λόγω των αποφάσεων της ΕΕ», η υποψηφία βουλευτής Μάρω Καλαϊτζή απάντησε ότι «η αποχή δεν αποτελεί λύση, δεν αποτελεί επιλογή, δεν είναι φωνή. Το ΚΚΕ, είναι η μόνη δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των νέων για αυτό οι νέοι να μην μείνουν θεατές στις αποφάσεις που παίρνονται για τη ζωή τους! Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη οι νέοι θα βγούν κερδισμένοι δυναμώνοντας το μόνο και πραγματικό αντίπαλο του συστήματος, το ΚΚΕ.  Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη σύγχρονη και προοδευτική επιλογή, γιατί σύγχρονο και προοδευτικό είναι το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, είναι το σχολείο που θα μορφώνει, θα διαπαιδαγωγεί, δεν θα είναι ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που θα βάζει εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων, είναι η δημόσια, δωρεάν υγεία, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός για όλους. Σύγχρονο και προοδευτικό είναι μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.»

Επίσης στη κουβέντα επισημάνθηκε ότι  «στις γειτονιές δεν χωράνε φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες! Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι ναζί μαχαιροβγάλτες πουλάνε "τσαμπουκά" σε φτωχούς και αδύναμους, σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες και στη βουλή ζητούσαν νέα προνόμια για τους εφοπλιστές.  Οι πατεράδες και οι παππούδες μας, τσάκισαν τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στην κατοχή, τους πολιτικούς προγόνους των χρυσαυγιτών». Μετά τη κουβέντα τα παιδιά κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα από τη δική τους εμπειρία και είπαν τα εξής: «Όπως έφαγαν τα μούτρα τους στα σχολεία όταν πήγανε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, έτσι να τους αποδυναμώσουμε παντού και στη βουλή!»

Στη συνέχεια, η υποψήφια βουλευτής Μπαβελή Ναυσικά, στη συζήτηση που έγινε με γυναίκες και νέα ζευγάρια, είπε ότι «αναδείχτηκε ότι τα «παχιά λόγια» και οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για το «όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» , είναι κοροϊδία και μοιράζουν χωρίς ίχνος ντροπής ψεύτικες υποσχέσεις  στα νέα ζευγάρια. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα απορροφήσει «όλα» τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ενώ έχουν μετατρέψει το δικαίωμα των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή σε εμπόρευμα και σε ευκαιριακή παροχή, που δίνεται με το σταγονόμετρο. Αυτοί που ευθύνονται για τις τρομακτικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία, διαχρονικά, όλα αυτά τα χρόνια, μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει εντοπίσει το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο δήμο Άργους και το ανέδειξε. Η στέγαση των παιδιών μας σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια να αποτελέσει κριτήριο ψήφου σε αυτές τις εκλογές.» 

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες και οι συνταξιούχοι μπορούν να κόψουν τη φόρα στα «σχέδια» της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης ενισχύοντας το ΚΚΕ στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική ζωή, για μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας. 

Ανάμεσα στα άλλα διεκδικεί για τις γυναίκες: Επαναφορά του επιδόματος τοκετού - 1.000 ευρώ για κάθε τοκετό, άδεια μητρότητας για όλες τις εργατοϋπαλλήλους, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, στο ύψος του βασικού μισθού, δύο μήνες πριν από τον τοκετό και έξι μήνες μετά, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν φροντίδα και αγωγή για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, χωρίς τροφεία και αποκλεισμούς, επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και δίκτυο δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων.»

Απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των «δορυφόρων» της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, βρίσκεται το σχέδιο του ΚΚΕ, για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας που εμποδίζει τη δυνατότητα μιας ζωής με σύγχρονα δικαιώματα για γυναίκες και άνδρες. Για να απαλλαγεί η κοινωνία από το βραχνά του επιχειρηματικού - καπιταλιστικού κέρδους. Την επομένη των εκλογών κρίνεται αν με την ψήφο τους οι γυναίκες και οι νέοι  θα δυναμώσουν το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ