Γιώργος Γαβρήλος: Πόσιμο νερό για την Ερμιονίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιώργος Γαβρήλος: Πόσιμο νερό για την Ερμιονίδα

Ιούλιος 02, 2019 - 21:09

Ο Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος γράφει: Πόσιμο νερό για την Ερμιονίδα.

Η Ερμιονίδα είναι ήδη αντιμέτωπη με ένα από τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, την  έλλειψη πόσιμου και καθαρού νερού. Η αυτοδιοίκηση έχει ασχοληθεί μ’ αυτό το ζήτημα, αλλά, εάν δεν υπάρξει η στήριξη της πολιτείας με σχεδιασμό και χρηματοδότηση έργων, δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη η κατάσταση.  Απαιτείται ορθολογικός προγραμματισμός των αναγκαίων έργων ανάπτυξης και αξιοποίησης των
Υδατικών Πόρων, με  εκπόνηση μιας συνδυαστικής μελέτης, η οποία θα λάβει υπόψη της όλες τις προγενέστερες μελέτες και θα εμπλουτιστεί με όλα τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης και της τεχνικής.

Οι προτάσεις που μέχρι σήμερα συζητούνται και έχουν απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία. Πρέπει με ψυχραιμία να ομονοήσουμε στην αναγκαιότητα της χρήσης  και του τρόπου λειτουργίας ενός εργοστασίου αφαλάτωσης. Θα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος-όφελος κάθε επιλογής μας. Να δούμε όχι μόνο από οικονομική, αλλά και από περιβαλλοντική πλευρά, ποιο είναι το συμφέρον της περιοχής. Δηλαδή, εάν το εργοστάσιο μπορεί να επεξεργάζεται νερό από γεωτρήσεις ή μόνο θαλασσινό νερό. 

Το μεγάλο φράγμα της Τζερτζελιάς (όπως και άλλα μικρότερα φράγματα) θεωρείται η καλύτερη λύση για την αποθήκευση ποσοτήτων νερού. Θα έλυνε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου και καθαρού νερού για την περιοχή της Ερμιονίδας.

Το μεγάλο έργο του Αναβάλου φαίνεται ότι, μετά την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πλαίσιο με το ποσό των 68 εκατ. ευρώ, μπορεί μελλοντικά με την κατάλληλη επεξεργασία του νερού να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της λειψυδρίας και υφαλμύρωσης ολόκληρης της Ερμιονίδας.

Οι παραπάνω σκέψεις και προτάσεις για τη  λύση του προβλήματος θα πρέπει να σχεδιαστούν και να βρουν την υλοποίησή τους μέσα από μια συλλογική προσπάθεια ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού της Αργολίδας. Οι τρεις βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος Ερμιονίδας θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν λύσεις από κοινού για ένα τόσο  ζωτικής σημασίας θέμα για την Ερμιονίδα. Το καθαρό και πόσιμο νερό είναι βασικό στοιχείο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ανάπτυξη της Ερμιονίδας.