Κρανίδι: Τελετή λήξης μαθημάτων του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κρανίδι: Τελετή λήξης μαθημάτων του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου

Ιούλιος 04, 2019 - 11:49

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Κρανιδίου, για την σχολική χρονιά 2018-2019. Μία γιορτή ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του ΣΔΕ Ερμιονίδας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Πιτσά, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου και οι καθηγητές μας – στελέχη της εκπαίδευσης κ. Γιάννης Δημαράκης και κ. Μιχάλης Ζώσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κρανιδίου, συνάδερφοι καθηγητές, οι οικογένειες και οι φίλοι των εκπαιδευτικών μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου κ. Χρήστου Πολυχρονόπουλου που τόνισε την σημασία του ΣΔΕ στην τοπική κοινωνία τόσο της Αργολίδας όσο και της Ερμιονίδας. Επίσης έκανε αναφορά στην αξία της δια βίου μάθησης στη ζωή των ανθρώπων και παρουσίασε τους στόχους του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που εποπτεύει τις δομές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας σε όλη την Ελλάδα. Στην συνέχεια ο καθηγητής – εκπαιδευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου παραουσίασε συνοπτικά τα οφέλη της ένταξης των ενήλικων μαθητών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, έκανε αναφορά στην υποχρεωτική εκπαίδευση, απαραίτητος τίτλος για την ένταξη των πολιτών στην αγορά εργασίας, για την συνέχιση των σπουδών τους σε Λύκιεα, ΕΠΑΛ, Σχολείας Μαθητείας του ΟΑΕΔ και στη δυνατότητα ένταξης σε προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης.

Τόνισε ότι το ΣΔΕ Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου τα τελευταία 12 χρόνια και πάντα είχε την στήριξη τόσο του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου όσο και του Δήμου Κρανιδίου και στην συνέχεια Δήμου Ερμιονίδας που με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι συνεχίζει τη λειτουργία του.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο σημαντικές εργασίες που είχαν εκπονηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου κατά την σχολική χρονιά 2018-2019. Η πρώτη εργασία, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι είχε θέμα την ιστορία των σημαντικών Μονών και των Μονστηριών της Ερμιονίδας και των Σπετσών. Μία σημαντική εργασία ιστορικής μνήμης, θρησκευτικής πίστης αλλά και συνέχειας για να ενημερωθούμε όλοι για την αξία των θρησκευτικών παραδόσεων του τόπου μας. Η δεύτερη εργασία στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και πολίτες είχε τίτλο « Μία σύγχρονη κοινωνική έρευνα». Ήταν μία ενδεικτική προσέγγιση κοινωνικής έρευνας και μεθοδολογίας για τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και πώς αυτή έχει τη δυνατότητα παρουσίασης με τη βοήθεια της στατιστικής επιστήμης και της χρήσης Η/Υ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των απολυτηρίων των απόφοιτων του Σχολέιου Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου που ολοκλήρωσαν το δεύτερο κύκλο μάθησης κατά την σχολική χρονιά 2018-2019.

Τις απονομές πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου και η Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Ναυπλίου κ. Έφη Ντασκαγιάννη. Σημαντικός ο χαιρετισμός του κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου που τόνισε με σημασία ότι «το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν είναι μόνο δεύτερης ευκαιρίας, είναι μεγάλης ευκαιρίας για όσους ενήλικους δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα του ΣΔΕ Κρανιδίου για να στηρίξουμε όλοι μαζί με κάθε τρόπο τη λειτουργία του, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίου συνεχίζει τη λειτουργία του. Για ενημέρωση, πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 2754021479 και 6971566617 (κ. Τάσος Λάμπρου).

Αξίζει να επενδύσουμε στη δια βίου μάθηση, στη μεγάλη δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουμε τον τίτλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ένα αναγκαίο διαβατήριο στην σύγχρονη αγορά εργασίας. Το ταξίδι της γνώσης συνεχίζεται σε όλη μας τη ζωή.

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα

του ΣΔΕ Ναυπλίου-

Παράρτημα Κρανιδίου