Παν.Ψυχογυιός: Την Κυριακή 7 Ιουλίου ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παν.Ψυχογυιός: Την Κυριακή 7 Ιουλίου ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα

Ιούλιος 04, 2019 - 13:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

To ΠΑΣΟΚ λοιδωρήθηκε, σπιλώθηκε, λεηλατήθηκε και αδικήθηκε όσο καμιά άλλη παράταξη στα χρόνια της κρίσης. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα που παρέλαβε απ την κυβέρνηση Καραμανλή και ο αδυσώπητος πόλεμος απ τον ΣΥΡΙΖΑ  και από πάσης φύσεως ψεκασμένους, νεοναζί ,που καβάλησαν το κύμα της οικονομικής κρίσης φάνηκαν αρκετά ώστε ο λαός να ξεχάσει. Να ξεχάσει ένα κόμμα που ήταν ο κυρίαρχος εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα, ένα κόμμα με  διαδρομή δεκαετιών προσφοράς στη χώρα και ένα κόμμα που μέχρι και το 2009 ο ίδιος κόσμος του έδωσε συντριπτικά ποσοστά για να κυβερνήσει.

Ο θρίαμβος του πολιτικού αμοραλισμού και του πρωτοφανούς τυχοδιωκτισμού αναδείχτηκε σε κυβερνητικό επίπεδο με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ακραίους ΑΝΕΛ. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. διαλαλούσε την κατάργηση των μνημονίων των άλλων κομμάτων την ίδια στιγμή που ψήφιζε τα δικά της . Καμία αγορά δεν χόρεψε στο ρυθμό με τα νταούλια, η Μέρκελ δεν γονάτισε στο Βαρουφάκη, το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ και η κυβέρνηση αφού μας φόρτωσε ένα αχρείαστο μνημόνιο μετατράπηκε στον καλύτερο εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών.  Ζήσαμε μια κυβερνητική πολιτική του κυνισμού και του παραλόγου που κύριος στόχος ήταν η καρέκλα και το εμπόριο της ελπίδας ήταν η πλέον καλοστημένη παράσταση σ ένα λαό που υπέφερε και δεν είχε πλέον αντιστάσεις.

Από τη στιγμή που ανατράπηκε ο πάντα ισχυρός άξονας της πολιτικής «δεξιά – αριστερά» και επικράτησε το δίπολο «μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί» εμφανίστηκε νομοτελειακά ο λαϊκισμός στη χώρα μας ως κορυφαία πολιτική και «πολιτιστική» έκφραση. Το δίδυμο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., της αντισυστημικής αριστεράς και του ακροδεξιού εθνικισμού αποδείχτηκε περίτρανα ότι κυβέρνησε χωρίς κανένα ουσιαστικό πρόβλημα και αυτό καταδεικνύει όχι μόνο την απουσία ουσιαστικής πολιτικής για τη χώρα μας αλλά και την επικράτηση των δημαγωγικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας. Ακόμα και σήμερα ,λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύττει την δημιουργία ενός ενιαίου προοδευτικού μετώπου, την στιγμή που στα ψηφοδέλτια του συμμετέχουν οι κύριοι εκφραστές των λαϊκής δεξιάς και των ΑΝΕΛ.

 

Η Κυριακή των εκλογών είναι μία πολυεπίπεδη μάχη που έχει τρείς κύριους άξονες για τους προοδευτικούς πολίτες. Αρχικά  την στρατηγική ήττα της λαϊκίστικης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την ήττα του ψέματος και της πολιτικής κωλοτούμπας ,την ήττα  των καιροσκόπων. Παράλληλα την προσπάθεια για εξάλειψη των ακραίων φωνών και κυρίως του ναζιστικού μορφώματος των Νεοναζί στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει. Και τέλος την επόμενη των εκλογών την προσπάθεια ανασυγκρότησης μιας δυνατής πλειοψηφικής και υπεύθυνης Κεντροαριστεράς με νέα πρόσωπα και με σημαία την διαχρονική ευθύνη της παράταξης απέναντι στη χώρα και τις ανάγκες της. Μια παράταξη που έρχεται από πολύ μακριά και που θα κληθεί στο άμεσο μέλλον να αναστείλει  πολιτικές που θα στρέφονται κατά των μη προνομιουχών και να δώσει την προοπτική που τόσο χρειάζεται η νέα γενιά της χώρας.

Μείναμε στην παράταξη μας τα δύσκολα αυτά χρόνια, ως άοκνοι στρατιώτες, δουλεύοντας για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να ανασυγκροτήσουμε μια σύγχρονη παράταξη της Κεντροαριστεράς, και ας πληρώνουμε πολλές φορές λάθη που δεν μας αναλογούν. Μείναμε γιατί εμείς στην πολιτική δεν βολέψαμε τα προσωπικά μας σχέδια, αλλά στεγάζουμε τα συλλογικά μας όνειρα. Πιστεύουμε στην ανανέωση και την υπηρετούμε σε κάθε έκφανση της πολιτικής παρά τις δυσκολίες . Δεν γίναμε ποτέ πολιτικοί αρουραίοι, ούτε πολιτικοί γυρολόγοι, δεν πήραμε τα σπλάχνα μας να τα πάμε αλλού, δεν ξεπουληθήκαμε ποτέ για καμία καρέκλα.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα.  Συμμετέχουμε μαζικά. Δίνουμε την μάχη για την επόμενη μέρα για μια Ελλάδας διαφορετική , μια Ελλάδα που δεν θα τρώει τα παιδιά της.  Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στην παράταξη, στη χώρα, στις γενιές που έρχονται, στη νέα γενιά που βρίσκεται στο εξωτερικό και περιμένει να βρει τα κίνητρα να γυρίσει. 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ