«Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε»

Ιούλιος 04, 2019 - 13:53

Μια παράσταση ευχή και ελπίδα

¨ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΠΡΟΣ ΙΣΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜE¨

 βασισμένη στην Μήδεια του Ευριπίδη

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης (8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος) και στο Φουγάρο στο Ναύπλιο (Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2019), η παράσταση Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε έρχεται στην Αθήνα για δύο παραστάσεις στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) στις 11 και 12 Ιουλίου 2019, 20:30.

Η θεατρική ομάδα Kritamo Theatre Group δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή που διδάσκεται στο Τμήμα  Θεατρικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με υπεύθυνη καθηγήτρια την  Άννα Τσίχλη.

Με μεγάλη σοβαρότητα, πολλή μελέτη και ευαισθησία τα μέλη της ομάδας Kritamo Theatre  Group έστησαν μία παράσταση, η οποία όπου παρουσιάστηκε μέχρι τώρα απέσπασε εξαιρετικά σχόλια. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση αποτελεί μια αλληγορία με βάση το ανθρώπινο δράμα, ένα ταξίδι στα άδυτα μέρη της ψυχής, στα πρωτόγονα ένστικτα της γυναικείας φύσης. Ο άνθρωπος σε κρίση είναι ικανός για τα πάντα. Αυτή η φράση αποτελεί τη βάση για την αρχή του ανθρώπινου δράματος. Μέσα από την αλληλουχία και εναλλαγή ανάμεσα στα πρόσωπα του χορού και τους ρόλους του θεατρικού κειμένου γίνεται μια προσπάθεια αναζήτησης των ορίων ηθικών και έννομων σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τα μάτια των γυναικών σε άγνωστο χώρο και χρόνο με τη μορφή τελετουργίας. 

O Φραγκίσκος Παπαδάκης που σκηνοθέτησε την παράσταση λέει:"Προσπάθησα να δημιουργήσω μια διασύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου με σκοπό τη διαπραγμάτευση της γυναικείας υπόστασης. Έξι γυναίκες μας ταξιδεύουν χρόνια πίσω αναφερόμενες στην πιο τραγική γυναίκα του αρχαίου κόσμου. Με σύγχρονα μέσα προσπάθησα να αποδώσω τον ανέκφραστο καθημερινό πόνο και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα όταν της στερούν την ανθρώπινη και κοινωνική υπόσταση της."

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς 

Διασκευή/Σκηνοθεσία: Φραγκίσκος Παπαδάκης

Χορογραφία/Κινησιολογία: Κατερίνα Κατσορίδα

Σκηνογραφία: Φραγκίσκος Παπαδάκης

Ενδυματολογία:  Κατερίνα Κατσορίδα,  Μαριλού Κουτσονάσιου, Σοφία Στεργιοπούλου

Φωτισμός: Μαρία Σιαμάτρα

Επιμέλεια Μουσικής /Μουσική διάδραση:  Reaktiv, Αναστασία Γεωργιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κατσορίδα  

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αναστασία Γεωργιάδου, Έλενα Γιαννάκη, Μαρίνα Δημητριάδη, Μαριλού  Κουτσονάσιου, Κλειώ Παπατζανάκη - Χρυσοβέργη, Σοφία Στεργιοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής: Έρρικα Μπαζανή 
Φωτογραφίες: Δήμητρα Κουτσούρη, Ιωάννα Κολιοπούλου

Η παράσταση υποστηρίζεται από το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 Κρατήσεις: Έρρικα Μπαζανή 698 443 8051

Facebook page: KRITAMO THEATRE GROUP