«10 λόγοι που η Αργολίδα ψηφίζει Γιάννη Μανιάτη»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«10 λόγοι που η Αργολίδα ψηφίζει Γιάννη Μανιάτη»

Ιούλιος 05, 2019 - 20:48

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα προσδιορίσουν το μέλλον μας για τα επόμενα πολλά χρόνια. Οι μάχες που θα χρειαστεί να δοθούν και να κερδηθούν  αφορούν στην Αργολίδα και την Ελλάδα, αφορούν στο σήμερα και το αύριο, αφορούν στους γονείς μας, σ’εμάς και κυρίως στα παιδιά μας.

Εδώ και χρόνια,  ο Γιάννης Μανιάτης, προσπαθεί και όπως φαίνεται, πολύ επιτυχημένα, να κάνει περήφανους τους πολίτες της Αργολίδας, που τον εμπιστεύθηκαν να τον εκλέξουν στη Βουλή των Ελλήνων.

Πιστεύει ότι ο βουλευτής, δεν εκλέγεται για να χτυπάει με συγκατάβαση, «φιλικά», στην πλάτη τον ψηφοφόρο. Ο βουλευτής είναι ο εκπρόσωπος του έθνους και του τόπου του, που οφείλει με γνώσεις, με εμπειρία, με δύναμη και πειθώ, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να υπηρετεί και να τιμά τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν και να αναδεικνύει τον τόπο του σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά εξ άλλου διδάσκει στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο. Για να μπορεί το παιδί του μεροκαματιάρη σιδερά, όπως ο ίδιος, ή του αγρότη, το παιδί που δεν γεννήθηκε με λεφτά, ούτε με μπάρμπα στην Κορώνη, να πετύχει στη ζωή του. Με την αξία του, τις αρχές του, τον αγώνα του και τις γνώσεις του.

Στα δύσκολα δέκα χρόνια της κρίσης στάθηκε πάντα συνεπής, όρθιος, υπηρετώντας τη μοναδική πατριωτική αξία: την αλήθεια. ‘Έκλεισε την πολιτική του πόρτα σε προτάσεις απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πολλοί άλλοι, αποζητούσαν παρακλητικά τέτοιες προτάσεις. Όταν πολλοί άλλοι κρύβονταν ή λοξοκοιτούσαν σε άλλες παρατάξεις. Γιατί είχε πάντα προτεραιότητα την αγάπη του για την Αργολίδα και την Ελλάδα. Γιατί είχε πάντα πάθος και αποφασιστικότητα, για να γίνει το αύριο καλύτερο από το χθες. Γιατί θεωρεί ότι είναι μεγάλη ανάγκη, η φωνή της Προοδευτικής Αργολίδας να ακουστεί δυνατά και στη νέα Βουλή. Ισχυρή και δυνατή για να μπορεί να γίνει αποδεκτή εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις.

Το έργο του στην Αργολίδα, με δικές του υπουργικές αποφάσεις, το αποδεικνύει:

1) 3.000 οικογένειες με 45% φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα από το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

2) Έκπτωση 70% στο ρεύμα των συσσιτίων της εκκλησίας, τα γηροκομεία, τα ορφανοτροφεία.

3) Νομοθέτησε 40% λιγότερο ενεργειακό κόστος σε 10.000 σπίτια και 1.000 επιχειρήσεις, μέσω του δικτύου φυσικού αερίου, που έπρεπε να είναι έτοιμο από το 2017 στην Αργολίδα.

4) Σε 4.000 κατοίκους της Αργολίδας που κατοικούν σε χωριά με Αιολικά Πάρκα, παρέχονται έως 400€ κάθε χρόνο, από ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων.

5) Είχε εγκρίνει 5.700.000€ για τα νοσοκομεία Αργολίδας.

6) Με το «νόμο Μανιάτη» για τις έρευνες υδρογονανθράκων, εξασφάλισε 1.000€ κάθε χρόνο και για τα επόμενα 40 χρόνια, στις συντάξεις των 25.000 συνταξιούχων της Αργολίδας.

7) Διασφάλισε 5.600.000€ για την ανάδειξη της Επιδαύρου σε παγκόσμιο κέντρο ιατρικού τουρισμού.

8) Νομοθέτησε 40% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα για τους 12.000 αγρότες της Αργολίδας.

9) Αναβάθμισε με το «Εξοικονομώ κατ´οίκον», 800 κατοικίες, με δημιουργία 200 θέσεων εργασίας.

10) Προώθησε με 57.000.000€ το έργο του Αναβάλου, με επεκτάσεις σε όλη την Αργολίδα.

Στις επόμενες εκλογές η Αργολίδα έχει ανάγκη από μια  Δυνατή Προοδευτική Φωνή στη νέα Βουλή. Να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει. Να επανέλθει η αυτοπεποίθηση, η περηφάνια και το χαμόγελο στα πρόσωπα των κατοίκων της.

Η εκλογή του Γιάννη Μανιάτη, εξασφαλίζει το όραμα αυτό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ