Μπόρχα Χιμένεθ: Ο Αστέρας θα έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπόρχα Χιμένεθ: Ο Αστέρας θα έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού (βίντεο)

Ιούλιος 11, 2019 - 09:49

Έτοιμος για την νέα πρόκληση της καριέρας του φάνηκε ο Μπόρχα Χιμένεθ στην παρουσίαση του δηλώνοντας πως με σκληρή δουλειά η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της σκοπεύοντας να παρουσιάσει έναν επιθετικό Αστέρα που θα συνδιάζει το καλό ποδόσφαιρο με την αποτελεσματικότητα

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπόρχα Χιμένεθ

Αρχική τοποθέτηση: "Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να είμαι σε θέση να μάθω ελληνικά και να απαντάω στις ερωτήσεις σας στα ελληνικά. Για μένα ο Αστέρας είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου.

Προέρχομαι από μια σημαντική επιτυχία με την προηγούμενη ομάδα μου, την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Ελπίζω να συνεχίσω κι εδώ στον ίδιο δρόμο. Ο Αστέρας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου κι αυτό είναι τιμητικό για μένα.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε τεράστια όρεξη για δουλειά. Δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε τη δουλειά στην ομάδα έτσι ώστε να δώσουμε στην ομάδα τα στοιχεία που θέλουμε και να πορευτούμε μαζί στη συνέχεια της χρονιάς".

Για το τι γνωρίζει από την ομάδα: "Από τη στιγμή που υπέγραψα στην ομάδα παρακολούθησα τους αγώνες του Αστέρα της προηγούμενης χρονιάς και το ρόστερ του για να γνωρίσω τους παίχτες. Γνωρίζω και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τους Ισπανούς αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο διαχωρισμό εθνικοτήτων. Για εμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στην οικογένεια του Αστέρα".

Για το αν θα υπάρξουν προσθήκες στο ρόστερ σχετικά με τα μεταγραφικά: "Είχα την ευκαιρία να δω όλες τις προπονήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα χάρη στη βοήθεια των αναλυτών που μου έστειλαν τις προπονήσεις. Θα ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή για να δούμε αν χρειαζόμαστε και που επιπλέον ενίσχυση. Δεν θα το κάνουμε όμως με βιασύνη".

Για το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή πρωταθλήματος: "Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο στην αρχή. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι γιατί σκοπός μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα του ποιος είναι ο αντίπαλος".

Για το γεγονός πως και πέρσι το δύσκολο ξεκίνημα στοίχησε στον Αστέρα ψυχολογικά και βαθμολογικά και πως θα το διαχειριστεί ο ίδιος: Θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας από την αρχή όσο πιο δυνατά γίνεται. Είναι 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δεν θα επικεντρωθούμε στο αποτέλεσμα των πρώτων 5 αγώνων. Ο σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε και τα 26 παιχνίδια με την δέουσα σοβαρότητα".

 Για το ότι Ισπανία μετά την επιτυχία με τη Μιράντες έγινε λαϊκό  ήρωας με την άνοδο. Αν ελπίζει σε κάτι παρόμοιο με τον Αστέρα και το μήνυμα του στους φιλάθλους: "Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο. Στην Μιράντες πράγματι η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη. Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι ανάλογο. Πέρυσι κερδίσαμε το Κύπελλο της Segunda Division και ανεβήκαμε κατηγορία. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά με πολύ δουλειά για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Για τις διαφορές του Ισπανικού με του Ελληνικού ποδοσφαιρικού μοντέλου και για το ποια είναι φιλοσοφία του και ποιο είναι το όνειρό του για τον νέο Αστέρα: "Θεωρώ ότι σε όποια χώρα και να παίζεται το ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ταμπέλες. Για παράδειγμα στην Ισπανία παίζουν επιθετικά οι ομάδες ενώ στην Ελλάδα όχι τόσο. Σκοπός μας είναι η ομάδα μας να έχει ομάδα το δικό της στυλ παιχνιδιού και αντίπαλοί μας να ξέρουν ότι αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας. Θέλουμε να έχουμε καλή σχέση με τη μπάλα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θέλουμε να προσπαθήσουμε να παράγουμε ένα θεαματικό και συνάμα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο".

http://www.arcadiaportal.gr/news/mporha-himeneth-o-asteras-tha-ehei-diko...

ArcadiaPortal.gr Μπόρχα Χιμένεθ: Ο Αστέρας θα έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού