«Πνίγηκαν» Αχαΐα, Ναυπακτία, Αιτωλοακαρνανία - Χίλια άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Πνίγηκαν» Αχαΐα, Ναυπακτία, Αιτωλοακαρνανία - Χίλια άτομα εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης

Ιούλιος 14, 2019 - 11:17

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ναυπακτία τα ξημερώματα της Κυριακή.

Στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την «Ολυμπία» οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες. Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε, με τη βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και την παλαιά εθνική οδό και έτσι αποσυμφορήθηκε η κατάσταση..

Να σημειωθεί ότι ο χείμαρρος βρισκόταν δίπλα από το κέντρο διασκέδασης της περιοχής, όπου τραγουδούσε γνωστή τραγουδίστρια και εκατοντάδες άτομα είχαν πάει για να την παρακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν.

Παράλληλα αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διεξάγεται πλέον κανονικά η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιονίας» οδού προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Στο τούνελ της Κλόκοβας, στην «Ιονία Οδό», δημιουργήθηκαν προβλήματα. Ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην Ιονία οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».