Σκάφος πήρε φωτιά και βυθίστηκε στη Π. Επίδαυρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκάφος πήρε φωτιά και βυθίστηκε στη Π. Επίδαυρο

Ιούλιος 14, 2019 - 19:13

Βυθίστηκε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου Παλαιάς Επιδαύρου. Στο ιστιοφόρο εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής από άγνωστη αιτία.
Νωρίτερα οι πέντε επιβαίνοντες του σκάφους κατάφεραν να το εγκαταλείψουν και με τη βοηθητική λέμβο να βγουν σε παραλία της περιοχής.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν έσπευσαν δύο πλωτά του λιμενικού και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο.

Από τη βύθιση του ιστιοφόρου δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Πηγή cnn.gr

Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Κορίνθου:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ» κόλπου Παλαιάς Επιδαύρου .

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με το Ε/Π -Α/Κ «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΙΙ» Σ.Α.Ε. 63, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το Ι/Φ σκάφος «ΕΥΑ» Ν.Π. 10563 με πέντε (05) επιβαίνοντες.

Από το ανωτέρω Α/Κ σκάφος έγιναν προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ οι ανωτέρω επιβάτες απομακρύνθηκαν ασφαλώς με το βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ στο λιμάνι της Π. Επιδαύρου, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ρυμούλκηση από το «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΙΙ» προκειμένου αποφευχθεί εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση ή παραπλέοντα σκάφη.

Στη συνέχεια στην περιοχή έφτασαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και πυροσβεστικό σκάφος της Π.Υ.,  ενώ  το  «ΕΥΑ» βυθίστηκε λίγο αργότερα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Γ ΄ Λ/Τ Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.