Στη βουλή τα έργα του Αναβάλου Μυκήνες-Φίχτια-Κουτσοπόδι-Ελληνικό-Μιδέα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στη βουλή τα έργα του Αναβάλου Μυκήνες-Φίχτια-Κουτσοπόδι-Ελληνικό-Μιδέα

Νοέμβριος 23, 2012 - 16:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του έργου του Αναβάλου, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την πορεία υλοποίησης του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας».
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου αναφορικά με το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας», όπου, περίπου 16 μήνες από την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης (27 Ιουνίου 2011), παρατηρείται καθυστέρηση.
Επισημαίνεται ότι η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του Εργολαβικού Συμφωνητικού όπως αναφέρεται στην εργολαβική σύμβαση.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Αν ακολουθείται το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου και αν όχι σε τι οφείλεται η καθυστέρηση.
2. Αν αληθεύει ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την αρμόδια Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου με την υποβολή Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου η μέγιστη υπέρβαση επί του προϋπολογισμού του έργου ήτοι 50% για το ίδιο φυσικό αντικείμενο του έργου και αν ναι πώς αυτό δικαιολογείται και τι περιλαμβάνει. Σημειώνεται ότι το έργο που ήδη εκτελέσθηκε με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας εκτελέσθηκε χωρίς υπέρβαση προϋπολογισμού.
3. Αληθεύει ότι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την αρμόδια Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου το ποσό των 500.000 ευρώ ως υποέργα επιπλέον για συμπληρωματικές μελέτες στο συγκεκριμένο έργο και αν ναι ποια η χρησιμότητα τους.
4. Αληθεύει ότι έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την αρμόδια Διευθύνουσα Υπηρεσία του Έργου το ποσό των 500.000 ευρώ ως υποέργα για απαλλοτριώσεις για την κατασκευή αντλιοστασίων τα οποία σύμφωνα με την μελέτη στο μεγαλύτερο εύρος τους έχουν χωροθετηθεί σε δημόσια ή δημοτική έκταση και, αν ναι, τι απαλλοτριώσεις θα αφορούν τα επιπλέον αυτά χρήματα.
5. Σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού».