Παράταση στις άδειες οδήγησης για οδηγούς άνω των 74 ετών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση στις άδειες οδήγησης για οδηγούς άνω των 74 ετών

Ιούλιος 28, 2019 - 12:56

Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους μέχρι το τέλος του έτους (31η Δεκεμβρίου 2019) δίνει με απόφασή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να αλλάξει τον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης και να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Σημεία από τη συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και τη δημοσιογράφο κ. Μαρία Αναστασοπούλου

Δήλωση για τα  Διπλώματα οδήγησης σε πολίτες άνω των 74 ετών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: « …Το ζήτημα που πιστεύω ότι είναι σοβαρό είναι αυτό με τους λεγόμενους 74άρηδες,  δηλαδή με τους ανθρώπους που είναι κάποια ηλικίας….

 … και οι οποίοι για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους περνάνε έναν πραγματικό Γολγοθά. Πρέπει να πάνε πέντε φορές στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας, να μπούνε σε μία απίστευτη γραφειοκρατία για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κατακαλόκαιρο.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Θα το αλλάξατε αυτό;

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Αυτό λοιπόν θα αλλάξει άμεσα. Έχω ήδη υπογράψει υπουργική απόφαση[1], όπου δίνουμε μία παράταση ώστε τα διπλώματά τους να ισχύουν, να μπορούν να οδηγούν δηλαδή μέχρι να νομοθετήσουμε, για να εξισορροπήσουμε αυτά τα πράγματα.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:   Ποια θα μπορούσε να ήταν η λύση; Αρκούν ιατρικές εξετάσεις;

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Σωστά, να μπει μια δεύτερη βαθμίδα προστασίας με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και να πω και κάτι άλλο. Σε καμία χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς, για τους ανθρώπους άνω των 74 ετών. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα να ερχόμαστε και να ταλαιπωρούμε αυτή την κατηγορία πολιτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μου έχουνε πει ότι μόνο 15 ή 20 από όλους τους 74άρηδες έχουνε κοπεί.  Επομένως πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα. Προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας».

Διόδια Αττικής Οδού: «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νομίζω ότι πλέον όλοι έχουν καταλάβει, - οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος, - ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, διαπραγματευόταν αυτό το θέμα επί ένα χρόνο…. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Πρόθεση της κυβέρνησης πάντως είναι να μπλοκάρει αυτή η αύξηση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια. Τελεία. Θα δούμε πως θα αντιδράσουμε και εδώ θα είμαστε για να ανακοινώσουμε σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις που θα πάρουμε…

Επαναλαμβάνω: Δεν πρόκειται να δεχθούμε έτσι αύξηση των διοδίων στην Αττική οδό. Αυτή είναι μία πραγματικότητα και πιστέψτε με η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης για να μην συμβεί αυτό.