Καλαμάτα: Τρία άτομα ήθελαν να «πετάξουν» με πλαστά έγγραφα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καλαμάτα: Τρία άτομα ήθελαν να «πετάξουν» με πλαστά έγγραφα

Αύγουστος 15, 2019 - 12:04

Συνελήφθησαν τρία άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν, προχθές (13.8.2019) το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 26 και 37 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 36χρονη, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις ο μεν 26χρονος για το Μπέργκαμο Ιταλίας και η 36χρονη με τον 37χρονο, για το Λονδίνο Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή του 26χρονου ένα (1) διαβατήριο Αρχών Καμερούν με επικολλημένη σε αυτό μία (1) Άδεια Διαμονής Αρχών Λουξεμβούργου .

Ομοίως, στην κατοχή 37χρονου και της 36χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) διαβατήρια Τσέχικων Αρχών, ενώ αυτοί συνόδευαν και τα τρία (3) ανήλικα τέκνα τους, για τα οποία υπέδειξαν τρία (3) διαβατήρια Τσέχικων Αρχών, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.