Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αύγουστος 18, 2019 - 21:56

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (16.8.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 22,29 και 56 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στο όχημά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -26,3- γραμμαρίων περίπου και τσιγαριλίκι κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής, απόπειρας κλοπής και εμπρησμού, στην Τρίπολη Αρκαδίας και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης Αρκαδίας και Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 18, 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κλοπή, απόπειρα κλοπής και εμπρησμό, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.7.2019 έως την 30.7.2019, διέπραξαν συνολικά μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε υπεραγορά τροφίμων στην Τρίπολη Αρκαδίας, και μία (1) περίπτωση εμπρησμού οχήματος, όπου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας έθεσαν πυρκαγιά στο προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (12.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 38 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -23- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (10.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 43χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -34,1- γραμμαρίων περίπου, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθησαν, στις (9.8.2019) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 29 ετών, αντίστοιχα, γιατί  διέθεταν προς πώληση υαλοκαθαριστήρες, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 32χρονος κατείχε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας -20- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (6.8.2019) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 49χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (6.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 26χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -29- γραμμαρίων περίπου, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (17.8.2019) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (16.8.2019) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -4- γραμμαρίων περίπου, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (15.8.2019) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 48χρονη ημεδαπή, γιατί όπως προέκυψε χθες το πρωί, στο Λουτράκι, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνελήφθη ένα (1) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.8.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 65χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (10.8.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 44χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα (10) συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους -33- γραμμαρίων περίπου. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (10.8.2019) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με τρεις (3) ακόμα ανήλικους ημεδαπούς, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός (1) ατόμου
Την (8.8.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, επιβατικό όχημα που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 59χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου χθες (10.8.2019) υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου- Βόχας.

Θανάσιμος τραυματισμός ατόμου από μηχάνημα έργων
Στις (8.8.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, μηχάνημα έργων που χρησιμοποιούσε 56χρονος ημεδαπός ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.  Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (6.8.2019) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 25χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία της βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.8.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -39,3- γραμμαρίων, καθώς και τρία (3) τσιγαριλίκια κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (14.8.2019) το πρωί, στην Αρεόπολη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου, 23χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, στις (14.8.2019) το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου, 19χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (6.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (16.8.2019) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 39 ετών, αντίστοιχα, γιατί ο 35χρονος κατείχε τρεις (3) συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -89,8- γραμμαρίων, που όπως προέκυψε θα διέθετε προς πώληση στον 39χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, οι οποίες κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη, στις (16.8.2019) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, 44χρονος ημεδαπός, γιατί προχθές (15.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες εισήλθε σε κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (10.8.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα διέρρηξε σταθμό λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 44χρονος το ίδιο βράδυ διέρρηξε κατάστημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα ακόμα κατάστημα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (9.8.2019) το βράδυ, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) 31χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (6.8.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 41χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε προχθές (5.8.2019) το βράδυ αφαίρεσε από περίπτερο χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (5.8.2019) το απόγευμα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, 23χρονος ημεδαπός,  γιατί προχθές (4.8.2019) στα Φιλιατρά, μαζί με ακόμη έναν (1) 19χρονο και άγνωστο δράστη, αφαίρεσαν από έξι (6) φορτηγά οχήματα ημεδαπού, δώδεκα (12) μπαταρίες, από τις οποίες οι δέκα (10) βρέθηκαν σε μάντρα συλλογής παλαιών σιδήρων στο Πύργο Ηλείας , κατασχέθηκαν και εν συνεχεία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.