Ανδριανός: Να μην κλείσει το Νηπιαγωγείο Νέου Ηραίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: Να μην κλείσει το Νηπιαγωγείο Νέου Ηραίου

Αύγουστος 28, 2019 - 10:19

φωτογραφία eurokinissi

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη διασφάλιση της λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου στο ΤΔ Λιμνών στο σχολικό έτος 2019-2020.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα τη διασφάλιση της λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου στο ΤΔ Λιμνών στο σχολικό έτος 2019-2020.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στην Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 απουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το παράρτημα του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου στο ΤΔ Λιμνών. 

Επισημαίνεται ότι το μαθητικό δυναμικό του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου ανέρχεται σε δεκατέσσερα προνήπια και νήπια, εκ των οποίων έξι κατοικούν μόνιμα στο ΤΔ Λιμνών, το οποίο απέχει 13 χιλιόμετρα από το αμέσως κοντινότερο νηπιαγωγείο και μάλιστα με κακό οδικό δίκτυο που το χειμώνα αυξάνει την επικινδυνότητα.

Επίσης, σύμφωνα με την 247/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών ο Δήμος θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του εν λόγω παραρτήματος. 

Δεδομένου του ότι η μη λειτουργία του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου στο ΤΔ Λιμνών κατά το προσεχές νέο σχολικό έτος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε παιδιά και οικογένειες,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Αν θα εξεταστεί θετικά η, επιβεβλημένη με βάση τα παραπάνω, λειτουργία του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Νέου Ηραίου στο ΤΔ Λιμνών στο σχολικό έτος 2019-2020».