Αργολίδα: Δεκαετής απαγόρευση θήρας στο Βάλτο και παραλιακή Ναυπλίου-Ν. Κίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργολίδα: Δεκαετής απαγόρευση θήρας στο Βάλτο και παραλιακή Ναυπλίου-Ν. Κίου

Αύγουστος 30, 2019 - 15:06

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για δέκα (10) χρόνια ήτοι από 1-8-2019 έως 31-7-2029 στην περιοχή Βάλτος Ν. Κίου & παραλιακή Ναυπλίου – Ν. Κίου» των Δήμων Ναυπλιέων – Άργους Μυκηνών, συνολικής έκτασης 3.475,00 στρεμμάτων.

Τα όρια της έκτασης περιγράφονται όπως παρακάτω:
Αρχίζει από τα όρια του οικισμού της πόλης του Ναυπλίου, στην παραλία, στη θέση Γλυκειά, ακολουθεί την επαρχιακή οδό Ναυπλίου Ν. Κίου μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ν. Κίου –Άργους, στρέφεται δεξιά προς Άργος και ακολουθεί την άσφαλτο μέχρι την δεξιά μεγάλη στροφή, στο υπάρχον προσκυνητάρι, από εκεί στρέφεται αριστερά και ακολουθεί το χωματόδρομο προς Κεφαλάρι, μέχρι την συνάντηση με τον Ερασίνο ποταμό, οπότε και στρέφεται αριστερά και ακολουθεί την νότια όχθη προς τα κατάντη, σε μήκος 500 μέτρων μέχρι να συναντήσει το δρόμο προς Πλατούτσα, και συνεχίζει ευθεία μέχρι τη θέση Αλήμπεη, οπότε στρέφεται δεξιά μέχρι της συνάντησής του με τον ασφαλτόδρομο Πλατούτσας, στα όρια της θάλασσας και από εκεί συνεχίζει αριστερά μέχρι τη θέση Γλυκειά Ναυπλίου όπου και άρχισε.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις δασικές και ποινικές διατάξεις, που θα ισχύουν κατά το χρόνο εφαρμογής τους.
Αναθέτουμε την τήρηση της παρούσας στη Δασική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιφέρειας μας, τους δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.