Νέα Κίος: Υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται με τα μάτια και τα στόματα κλειστά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται με τα μάτια και τα στόματα κλειστά

Σεπτέμβριος 05, 2019 - 20:39

φωτογραφία αρχείου από την συγκέντρωση στις 29/8/2019

Με συμμετοχή πλέον των 120 συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (4/8/2019) η δεύτερη συνάντησή μας στο <<Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής>>. Μια ακόμη πετυχημένη διαδικασία με ελεύθερη, αβίαστη προσέλευση και κυρίως κατάθεση απόψεων στο πλαίσιο της συζήτησής μας.
Μια κίνηση πολιτών χωρίς παραταξιακά και κομματικά χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκε με αφορμή την αυθαίρετη, χωρίς κανένα διάλογο και ταυτόχρονα παράνομη προσπάθεια του Δήμου Άργους τρείς φορές να τοποθετήσει στην Νέα Κίο, στο χώρο του Πάρκου κατασκευές που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του ως χώρου κυρίως πρασίνου και ήπιων δράσεων αναψυχής.

Ήταν ξάφνιασμα για όλους μας ο λόγος μιας δωδεκάχρονης, το πολύ, μικρούλας που ζήτησε το μικρόφωνο και είπε:

<< Σε αυτό το Πάρκο μεγαλώσαμε μαθαίνοντας το ποδήλατο μας μέσα στις σκιές των δένδρων που τώρα είναι ξερά.
Εδώ κυλιόμασταν παίζοντας στο γρασίδι που τώρα πια δεν υπάρχει, όλα τα παιδιά παρέα. Αυτό το Πάρκο ΘΕΛΟΥΜΕ πάλι και όχι όλα αυτά τα τσιμέντα>>.

Η ίδια λοιπόν επιθυμία λειτούργησε και για εμάς σαν η αφορμή να διεκδικήσουμε από την Δημοτική αρχή το αυτονόητο. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας για διάλογο της Δημοτικής αρχής με την Κοινωνία, τους Φορείς και το Τοπικό βεβαίως Συμβούλιο για δράσεις και θέματα που μας αφορούν και προσδιορίζουν σε σημαντικό βαθμό το χαρακτήρα της Πόλης μας.
Έτσι στον Τόπο μας που φάνταζε ναρκωμένος να δέχεται τα καλά (καλώς) αλλά και τα κακά που χρόνια τώρα του φορτώνονται στην πλάτη (κακώς), κάποιοι είπαν: ΑΡΚΕΤΑ. Υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται με τα μάτια και τα στόματα κλειστά.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Κάντε τον κόπο και ακούστε τους. Ας είναι και μειοψηφία. Γιατί σε μια Δημοκρατία και οι μειοψηφίες δικαιούνται να έχουν λόγο, προτάσεις.

ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Για τις ενέργειες, τις ενστάσεις και τα αιτήματα μας ενημερώσαμε εγγράφως από την πρώτη στιγμή ( εγγρ. Αρ. Πρωτ. 14504/26-8-2019 και εγγρ. Αρ.πρωτ. 14724/29-8-2019) τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό Συμβούλιο της Ν. Κίου, την Πολεοδομία, ζητώντας ενημέρωση και κυρίως διάλογο που ποτέ δεν είχε γίνει. Ακόμη σιωπή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
Χθες προέκυψε με απόλυτη ομοφωνία το συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας μας. Με προτάσεις και αυτοπροτάσεις των μελών, και αποστολή του την οργάνωση και εκπροσώπηση της Κίνησης σε όλα τα επίπεδα.
Τον προσδιορισμό των θεμάτων, την αποτύπωση των στόχων, την διαμόρφωση προτάσεων και την επαφή και διαβούλευση με κάθε αρμόδιο Φορέα ανάλογα με τη φύση του θέματος.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ.
ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ ΕΥΑ. ΓΚΟΛΕΣΗΣ ΧΑΡΗΣ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΚΟΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ. ΜΑΝΙΝΗ ΣΜΑΡΩ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.

Νέα Κίος 5/9/2019

ΝΕΑ ΚΙΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ