ΕΦΕ:Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ για την κάλυψη των συναντήσεων του Πρωθυπουργού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΦΕ:Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ για την κάλυψη των συναντήσεων του Πρωθυπουργού

Νοέμβριος 28, 2012 - 19:51

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή σας καταγγέλλουμε πως παρόλα τα συμφωνηθέντα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, για την κάλυψη των συναντήσεων του Πρωθυπουργού μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει τηρηθεί από πλευράς σας, αντιθέτως καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ από αυτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Είναι αδιανόητο να βαπτίζονται οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού ως «ανεπίσημες» και να αποκλείονται οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που καλύπτουν πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ λίγη ώρα αργότερα να στέλνεται Δελτίο Τύπου φωτογραφιών από αυτές τις «ανεπίσημες» συναντήσεις, όπως συνέβη στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στις 16/10/2012, στη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στις 10/10/2012, στη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην 1/10/2012, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Pierre Moscovici στις 13/9/2012, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer 13/9/2012 κα.
Είναι καθιερωμένο σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ιδιωτικές συναντήσεις των εκάστοτε πρωθυπουργών να φωτογραφίζονται από τον επίσημο φωτογράφο – φωτορεπόρτερ τους και παραμένουν στο αρχείο των πρωθυπουργών χωρίς αυτές να δημοσιοποιούνται αφού είναι ανεπίσημες ή ιδιωτικές. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά των επίσημων φωτογράφων των πρωθυπουργών (και υπουργών γενικότερα) οι οποίοι έχουν προσληφθεί και πρέπει να έχουν προσληφθεί γι αυτό. Ποτέ δε δεν διανέμονται αυτές οι φωτογραφίες παρά μόνον σε εξαιρετικές περιστάσεις. Δεν αντικαθιστά ποτέ ο Official Photographer την ειδησεογραφική δουλειά των επαγγελματιών . Γι΄αυτό και εμείς σαν Ένωση ζητήσαμε και ζητάμε ακόμη τη θεσμοθέτηση της θέσης του επίσημου φωτογράφου - Official Photographer- (υπαλλήλου στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως άλλωστε ζητάμε και για όλα τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων) και όχι την άτυπη συνεργασία με κάποιον επαγγελματία φωτογράφο ή φωτορεπόρτερ χωρίς να είναι ξεκάθαρη η σχέση του με το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Παρόλα τα αιτήματα (τόσο τηλεφωνικά όσο και εγγράφως) για νέα συνάντηση της ΕΦΕ με τον υπεύθυνο του Γραφείο Τύπου προκειμένου για να διευθετηθεί το θέμα αυτό, το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά, μας αγνοείτε συνεχώς.
Ως επαγγελματίες λειτουργοί του Τύπου θεωρούμε αδιανόητο στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να καταπατάται το δικαίωμα στην Ενημέρωση με το χειρότερο τρόπο από το ίδιο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και για το λόγο αυτό ζητούμε ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την ΕΦΕ για να διευθετηθεί το θέμα αυτό.
Διατηρούμε δε στο ακέραιο να διεκδικήσουμε με κάθε συνδικαλιστικό μέσον την επίλυση του δίκαιου αιτήματός μας εάν αγνοηθούμε για μια ακόμη φορά.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου
ΠΡΟΣ: Γραφείο τύπου Πρωθυπουργού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου
Γραφείο Τύπου ΝΔ
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ
Γραφείο Τύπου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Γραφείο Τύπου ΔΗΜΑΡ
Γραφείο Τύπου ΚΚΕ

ΕΣΗΕΑ
Όλα τα ΜΜΕ