Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικά νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 10, 2019 - 21:55

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, στις (10.9.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας, 33 και 34 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (MDMA), οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 8.4.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 39χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για Τελωνειακό Κώδικα
Συνελήφθη, στις (9.9.2019) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) Κορίνθου, 32χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε -14- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (7.9.2019) το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, 53χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα- υπεραγορά τροφίμων, τρόφιμα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, στις (6.9.2019) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τρεις (3) ημεδαπές, ηλικίας 39,23 και 17 ετών, αντίστοιχα, γιατί διέρρηξαν οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. Όπως επιπλέον προέκυψε, λίγο νωρίτερα, η 17χρονη μαζί με άγνωστη δράστιδα, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής τροχοφόρου
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου- Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 9/10.7.2018, στο Βραχάτι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου αλλοδαπού, για κλοπή τροχοφόρου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, στις (8.9.2019) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 25χρονη αλλοδαπή, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνη, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (8.9.2019) το απόγευμα, στην Ελαφόνησο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, 27χρονη αλλοδαπή, γιατί όπως προέκυψε προχθές (7.9.2019) το μεσημέρι, εισήλθε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ημεδαπών και αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο
Συνελήφθη, στις (9.9.2019) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, για ναρκωτικά.

 Συνελήφθη ένα (1) άτομο για υποκλοπή μεταφορικού έργου
Συνελήφθη, στις (9.9.2019) το μεσημέρι, στον Αερολιμένα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, 53χρονος ημεδαπός, γιατί κατηγορείται ότι παρέλαβε επιβάτες προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Επιπλέον, ο 53χρονος οδηγούσε τo όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας (1) 47χρονος ημεδαπός.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή τροχοφόρου
Συνελήφθη, στις (8.9.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα μαζί με δύο (2) ακόμα ανήλικους ημεδαπούς, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ηνωμένο Βασίλειο με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, στις (8.9.2019) το μεσημέρι και το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 30 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις ο 31χρονος για το Λονδίνο και ο 30χρονος για το Μάντσεστερ Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ισπανίας κι ένα (1) διαβατήριο Αρχών Γαλλίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, στις (7.9.2019) το βράδυ, στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου- Νέστορος, 21χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από ενοικιαζόμενο δωμάτιο αλλοδαπών, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη, στις (6.9.2019) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επιπλέον, ο 35χρονος οδηγούσε την ανωτέρω μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας ικανότητας οδηγήσεως. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.