Άργος: Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη πλατεία Ηφαίστου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη πλατεία Ηφαίστου

Σεπτέμβριος 12, 2019 - 18:58

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ13 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 20:00 Πλατεία Ηφαίστου (δίπλα από το Εργατικό Κέντρο) Άργος

Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που φέτος γιορτάζει τα 45 χρόνια του, συνιστά την κορυφαία εκδήλωση της ΚΝΕ και αποτελεί την πιο μαζική πανελλαδική νεανική πολιτική και πολιτιστική διοργάνωση με συμμετοχή χιλιάδων νέων. 

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή αποτέλεσε και αποτελεί βήμα για την προβολή της πρότασης της ΚΝΕ προς τη νεολαία, την παρουσίαση της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΚΚΕ και της ιστορίας του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος της χώρας μας, τη παρουσίαση της νεανικής πολιτιστικής δημιουργίας, ενάντια στην μοιρολατρία και στον συμβιβασμό, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού, για ένα κόσμο πραγματικά λέφτερο, για τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Η Τ.Ε του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ, καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής που αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ με την αιτιολογία ότι «δεν δίνεται ο συγκεκριμένος χώρος σε κόμματα για πολιτικές  εκδηλώσεις». 

Οι δημόσιοι χώροι, οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης, δεν αποτελούν ιδιοκτησία καμίας δημοτικής αρχής, αντιθέτως, θα πρέπει να είναι ελεύθερα έτσι ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν ο λαός και τα παιδιά του, να τα αξιοποιούν οι φορείς της πόλης, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, πολιτικοί φορείς.

Η πράξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του δόγματος "νόμος και τάξη" που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για τα δίκαια συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, θα πέσει στο κενό. Το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ηφαίστου στο Άργος, έχοντας το λαό και τη νεολαία στο πλευρό του, να στηρίζει για άλλη μια χρονιά αυτήν την πρωτοβουλία με τη μαζική συμμετοχή του. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, καλούμε τους κατοίκους του Άργους κ όλης της Αργολίδας,  να πάμε κόντρα σε όποιες προθέσεις φίμωσης της πολιτικής δραστηριότητας και να διεκδικήσουμε πιο ηχηρά, όλοι οι δημόσιοι χώροι να ανήκουν στο λαό αυτής της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αφιέρωμα ενάντια στον Φασισμό σε κείμενα του ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
  • Συναυλία   με το νεανικό συγκρότημα ‘’ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ’’
  • Λαϊκό  γλέντι   με το συγκρότημα ‘’ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ’’ 
  •  Ομιλία από τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΔΑΜΑΛΑ μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ

 

Στο χώρο θα υπάρχει: 

Στέκι Σκίτσου /Στέκι από το ΚΕΘΕΑ-ΚΥΤΤΑΡΟ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)/ Παιδικές Δραστηριότητες με το Κόκκινο Αερόστατο/ Βιβλιοπωλείο Της Σύγχρονης Εποχής