Άργος: Ένταση και αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το εργοστάσιο απορριμμάτων (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Ένταση και αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το εργοστάσιο απορριμμάτων (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 17, 2019 - 13:10

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με αρκετή ένταση και πολλές αντιπαραθέσεις έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους Μυκηνών τη Δευτέρα το βράδυ.
Η ένταση ξεκίνησε από τη  συζήτηση για το θέμα περί αποκατάστασης ζημιών λόγω θεομηνίας (κυκλώνας Ζορμπάς) με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο να λέει: « για ποιες θεομηνίες μιλάμε για αυτές που έγιναν γιατί ήταν ακαθάριστα τα ρέματα;... αντί κάποιοι εδώ μέσα να σιωπούν γιατί  έφεραν δυστυχία και αναστάτωσαν την κανονικότητα  της ζωής και προκάλεσαν ζημιές ... μας ζητάνε και από πάνω να μας πουν για τα ποσά... κ. πρόεδρε σε σας απευθύνομαι γιατί ανέχθηκα πάρα πολύ την αλητεία και την αισχρή προεκλογική περίοδο…».
 Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης  Τάσσο Χειβιδόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους του.

Στο επόμενο θέμα περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων» εξέφρασε αντιρρήσεις όλη η αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τάσσος  Χειβιδόπουλος είπε:'' Εφόσον δεν υπάρχει εισήγηση στο φάκελο θα έπρεπε να το αποσύρεται και να συζητηθεί σε μια εβδομάδα.. Είμαστε αρνητική στη κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής...''.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Θωμόπουλος: ''  Αν δεν υπήρχε κάτι από τον εργολάβο πως θα μπορέσουμε να ψηφίσουμε''.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καρούζος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου: '' κ. πρόεδρε το μεσημέρι μιλήσατε για απόσυρση... είναι αιφνιδιασμός, μπορεί να πάρει μια εβδομάδα παράταση''.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Θεοδοσίου: '' Πως η υπηρεσία εισηγείται το θέμα χωρίς να έχει τα χαρτιά του εργολάβου;... Το συγκεκριμένο έργο θα πάει προίκα στη ΤΕΡΝΑ... ''.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος υποστήριξε πως : '' Το έργο ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες, ο δήμος μας θα έχει όφελος και οικονομικό και περιβαλλοντικό'',

και ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος:  ''Δόθηκαν κάποια χρήματα στο δήμο Άργους Μυκηνών για να κάνουμε ένα εργοστάσιο για την ενδιάμεση διαχείριση  μέχρι να ξεκινήσει η ολοκληρωτική διαχείριση...Τι έχει γίνει με το εργοστάσιο, δεν συμβαίνει πρώτη φορά κάποιος εργολάβος να έχει περίεργη συμπεριφορά... ήμασταν από κοινού με το Ναύπλιο αλλά αποχώρησε...'' βίντεο https://youtu.be/umSG4Amcyp4

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απένταξη του έργου Δερβενάκια -Εκκλησιαστικά ,που ζήτησε ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος, από όλες τις παρατάξεις, βίντεο https://youtu.be/YXYmta9D5Ys

(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

ArgolidaPortal.gr Άργος: Ένταση και αντιπαραθέσεις στο ΔΣ για το εργοστάσιο απορριμμάτων

ArgolidaPortal.gr Άργος- Ψήφισμα του ΔΣ για την απένταξη του έργου Δερβενάκια -Εκκλησιαστικά