Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης στο Ναύπλιο

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 14:27

Μήνυμα Ειρήνης από τον Δήμαρχο της πρώτης Πρωτεύουσας του Νεοελληνικού Κράτους Δημήτρη Κωστούρο

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Αργολίδας για την Unesco με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης διοργανώνει  στις 19 - 21 Σεπτεμβρίου 2019 μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος και στο Βουλευτικό.

Η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών  το 1981, ως Ημέρα Ειρήνης για να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της Ειρήνης και της μη Βίας ανάμεσα στα Έθνη και εορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Ναυπλιέων τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO, ο αδελφοποιημένος Όμιλος UNESCO  Jollino Κάτω Ιταλίας και οι σύλλογοι  Assossiazone Italoellenika , A.C.C. A. Acaya και  PSEC Lecce σε μία κίνηση για έναν κόσμο χωρίς βία, έναν κόσμο συναδέλφωσης και κοινής πορείας για την ειρήνη , πρόκειται να εορτάσουν την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης με χορούς και τραγούδια από την Μεγάλη Ελλάδα, σε συνεργασία και με την Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ημέρας της Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο Βουλευτικό, παρουσίαση του βραβευμένου λευκώματος-βιβλίου της φιλολόγου και συγγραφέας κ Φωτεινής  Καϊμάκη  με τον τίτλο, «Με τη φτερούγα του ταξιδιού, Τα ημερολόγια της Πούλιας και της Καλαβρίας  1994-2015» που θα συνοδεύουν εξαιρετικές διαφάνειες που θα μας ταξιδέψει με τη φωτογραφία, το λόγο και τη μουσική σε χωριά, βραχώδεις εκκλησιές (Καππαδοκία της Πούλιας), ανθρώπους, λαλιές από την Μεγάλη Ελλάδα. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει η Ομάδα των Ιταλών με τραγούδια. Θα ακολουθήσει επίσης σύντομη αναφορά στο βιβλίο του Pompeo Maritati με τίτλο «Ελλάδα, από τον Εμφύλιο έως τη Χούντα», από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Στην κεντρική εκδήλωση στις 19.30 το Σαββάτο 21/9/2019 στην Πλατεία Συντάγματος θα γίνει προβολή  μικρής ταινίας καθώς επίσης θα λάβουν χώρα  θεατρικά και χορευτικά  δρώμενα και για τρίτη συνεχή χρονιά  θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα της Ειρήνης με συγκρότημα μουσικών και χορευτών από την Μεγάλη Ελλάδα, μέλη πολιτιστικών σωματείων της περιοχής και του μεγάλου Οργανισμού ITALOHELINICA ASSOSIAZIONE περίπου 35 άτομα. 

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα απευθύνει μήνυμα Ειρήνης  από το Ναύπλιο, την  πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε όλο τoν κόσμο.

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος, 2019 - 19:30