Νομικής φύσεως το θέμα για τη ΣΔΙΤ των σκουπιδιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νομικής φύσεως το θέμα για τη ΣΔΙΤ των σκουπιδιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 25, 2019 - 12:22

“Θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για να μη χαθούν τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τη Δευτέρα στην Τρίπολη.

Η πιο πάνω αναφορά του περιφερειάρχη έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου:

“Συζητάμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, μια διαδικασία που έχει σχέση με δικαστήρια και για την οποία πρέπει να προβούμε σε συγκεκριμένες, τυπικές, νομικές ενέργειες” δήλωσε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας την ίδια στιγμή:

“Το δυστύχημα είναι ότι με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου δεν επέλεξε η Περιφέρεια τους όρους διαχείρισης των απορριμμάτων. Διαπιστώθηκε ότι ο ιδιώτης, με δικαστικές αποφάσεις, είχε δεσμεύσει χώρους που δεν ανήκαν στους ιδιοκτήτες που νόμιζε. Και η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις, έκρινε -δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο- ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των επιτάξεων – απαλλοτριώσεων.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε, να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο. Το τι θα βελτιώσουμε θα το δείτε στην πορεία, υπάρχουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα μιλήσω γι’ αυτό τώρα” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Δελτίο Τύπου