Επίκαιρη ερώτηση του Α. Πουλά για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας προς τον Υπουργό Υγείας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίκαιρη ερώτηση του Α. Πουλά για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας προς τον Υπουργό Υγείας

Σεπτέμβριος 25, 2019 - 14:11

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ενημέρωση σχετικά με τον βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ζητά ο βουλευτής Ν. Αργολίδας και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. 

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες συναντήσεις του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών για τη μίσθωση από τον ΕΟΠΥΥ κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από ιδιωτικές κλινικές, την ώρα που 150 κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ειδικότερα στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Πουλάς επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να αρχίσει η διαπραγμάτευση για την ανανέωση των συμβάσεων τους με τον ΕΟΠΥΥ με αντικείμενο τη μίσθωση κλινών ΜΕΘ.

Δεδομένων των διοικητικών δυσλειτουργιών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και 

Επειδή 150 περίπου κλίνες των ΜΕΘ είναι κλειστές στα δημόσια νοσοκομεία σε σύνολο 750 κρεβατιών και οι κλίνες που λειτουργούν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών, 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1)Ποιος είναι ο βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των αναγκών και με τη λειτουργία πόσων επιπλέον κλινών ΜΕΘ θα επιτευχθεί αυτό; 

2)Σε ποια νοσοκομεία βρίσκονται οι 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να λειτουργήσουν άμεσα;»