Δεν πέρασαν οι απαλλοτριώσεις στη Λακωνία για τη ΣΔΙΤ (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν πέρασαν οι απαλλοτριώσεις στη Λακωνία για τη ΣΔΙΤ (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 21:25

Διαμαρτυρίες και πανό στο ΠεΣυ: Όχι στο σκουπιδοέργο σας!

Περίπου 100 πολίτες βρέθηκαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή το γεγονός ότι τα εκτός ημερήσιας διάταξης απασχόλησαν το Σώμα για πάνω από μία ώρα, οι πολίτες ζήτησαν να προταχθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, καθώς δεν θα μπορούσαν να περιμένουν ώρες. Μάλιστα, ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες: «Ζώα μας περάσατε να σας περιμένουμε πέντε ώρες; Να προταχθεί το θέμα». Το θέμα προτάχθηκε και συζητήθηκε, και κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πολίτες κράτησαν ένα μεγάλο πανό εντός της αίθουσας, με ένα μεγάλο «Όχι» για το έργο των απορριμμάτων. Ο κ. Σκαντζός, πρόεδρος του ΠεΣυ, ζήτησε να τοποθετηθεί μια αντιπροσωπεία από τους πολίτες. Το Σώμα αποφάσισε να συζητηθούν τα θέματα 4 και 5 εντός ημερήσιας διάταξης. Περισσότερα http://www.arcadiaportal.gr/news/diamartyries-kai-pano-sto-pesy-ohi-sto-...

Δεν πέρασαν οι απαλλοτριώσεις στη Λακωνία για τη ΣΔΙΤ - Καταψήφισε η παράταξη Τατούλη για ηθικούς λόγους

Μετά την επεισοδιακή και πολύωρη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου για τις απαλλοτριώσεις που αφορούν στη ΣΔΙΤ, η κατόπιν διακοπής της συνεδρίασης για να συμβουλευτεί η περιφερειακή αρχή τους νομικούς συμβούλους, ο κ. Νίκας είπε ότι η παράταξή του εισηγείται την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, ώστε να μην υπάρχει παρελθόν, όπως είπε ο κ. Νίκας, ώστε συντεταγμένα το Σώμα να πάει στη μία ή στην άλλη λύση.

Ο κ. Τατούλης πρότεινε την αναβολή του θέματος, και να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Νίκας είπε: «Ο καθένας εδώ έχει το δικαίωμα να καταθέσει την πρότασή του. Θεωρώ ότι είναι παρελκυστική η συγκεκριμένη τακτικοί. Τονίζω: Δικηγόροι έκαναν την επαναδιατύπωση. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Να κλείσει το θέμα με ψηφοφορία, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου έλαβε τον λόγο επί της διαδικασίας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα μια βιαστική τροποποίηση, προτείνοντας για μερικές ημέρες να το δουν το θέμα προσεκτικά. «Αν εμείς ακυρώσουμε την προηγούμενη απόφαση του ΠεΣυ, ας πούμε ότι λύνεται το ένα θέμα. Όμως, υπάρχει το ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων, και πρέπει να δούμε πώς θα το χειριστούμε».

Ο κ. Νίκας απάντησε ότι όταν αρχίζει η διαδικασία της ψηφοφορίας, δεν γίνεται συζήτηση. «Δεν υπάρχει πλειοψηφία, αλλά εμείς δεν νιώθουμε κανένα πολιτικό βάρος. Όποιος δεν είναι νομικός, να μην δίνει μαθήματα. Ή πουλιά ή αβγά».

Κατ' αρχάς, ετέθη σε ψηφοφορία η πρόταση για αναβολή μιας εβδομάδας της παράταξης Τατούλη, προκειμένου να διερευνηθούν νομικά ζητήματα. Ελάχιστα ήταν τα «υπέρ», οπότε προχώρησαν στην ονομαστική ψηφοφορία, όπως είχε ζητηθεί.

Ο κ. Νίκας κατά τη δευτερολογία του για το θέμα των απαλλοτριώσεων της ΣΔΙΤ, επεσήμανε ότι ποτέ κανένας δεν καθοδήγησε περιφερειακούς συμβούλους, και υπενθύμισε στο Σώμα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία. Η ΣΔΙΤ δεν είναι μια διαδικασία που ανακαλύφθηκε εδώ, αλλά εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Υπάρχουν ζητήματα. Άλλη η προσέγγιση του ΣΔΙΤ Κοζάνης, άλλη των Σερρών».

«Εισηγούμεθα την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του ΠεΣυ, ώστε να έχουμε κάτι καινούργιο να κατατεθεί στα δικαστήρια. Δεν είμαστε πλειοψηφία, επομένως ο καθένας έχει το δικό του βάρος. Δεν υπάρχει το παρελθόν, ώστε να πάμε συντεταγμένα για τη λύση άλφα ή βήτα. Δεν κουβαλάω προσωπικά εναντίον κανενός. Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης των θεσμών».

Τέλος, ψήφισαν 17 ναι,  14 όχι, οκτώ λευκά, οκτώ κατά.

Βίντεο  https://youtu.be/hZ5nwtPuk_M

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρίες και πανό στο ΠεΣυ: Όχι στο σκουπιδοέργο σας!