Αργολίδα: Βρήκαν τους κλέφτες των νεκροταφείων!!!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργολίδα: Βρήκαν τους κλέφτες των νεκροταφείων!!!

Σεπτέμβριος 27, 2019 - 16:32

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών σε κοιμητήρια στην Αργολίδα 

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς

Επιπλέον, κατηγορείται ένα ακόμη άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει μπρούτζινα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -11.500- ευρώ

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 44 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Επιπλέον, κατηγορείται 50χρονος ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 25χρονος και ο 44χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.9.2019 έως και την 24.9.2019, διέπραξαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων σε Κοιμητήρια Ιερών Ναών και προκάλεσαν φθορές σε μαρμάρινα μνήματα, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ναυπλιέων Αργολίδας. 

Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι πούλησαν στον 50χρονο τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -11.500- ευρώ, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών τους.