1η ΤΟΜΥ Άργους: Δράσεις στις δομές του ΚΔΑΠ δήμου Άργους Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1η ΤΟΜΥ Άργους: Δράσεις στις δομές του ΚΔΑΠ δήμου Άργους Μυκηνών

Οκτώβριος 01, 2019 - 10:43

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους μετά από ένα χρόνο συνεχόμενης συνεργασίας με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Άργους-Μυκηνών και πιο συγκεκριμένα (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία, (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ.Διολίτση και τις διευθύντριες των ΚΔΑΠ κ.Κούλη, κ.Λαλουκιώτη, κ.Δαρειώτη για την αποτελεσματική τους συνεργασία το συνεχές και έντονο ενδιαφέρον στις προγραμματισμένες δράσεις που υλοποιήθηκαν για το σχολικό έτος 2018-2019.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα σε συνολικό αριθμό ήταν 54 και αφορούσαν την υγιεινή διατροφή, σωματική δραστηριότητα, ατομική υγιεινή-υγιεινή των χεριών, προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, οδηγίες προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες (τι πρέπει να κάνω στον καύσωνα), προστασία από τραυματισμούς στο νερό για ασφαλή κολύμβηση, πρόληψη ατυχημάτων (είμαι ασφαλής στην κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, πισίνα, κήπο, με τα παιχνίδια, στο δρόμο, ως ποδηλάτης, στο αυτοκίνητο, στην παιδική χαρά), τρώω με ασφάλεια προλαμβάνω την πνιγμονή, δεν ρυπαίνω το περιβάλλον προστατεύω την υγεία μου, εξοικονομώ ενέργεια προστατεύω το περιβάλλον και την υγεία μου, μαθαίνω για την ανακύκλωση, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, φυσικά φαινόμενα: προστατεύομαι από το σεισμό, τα κουνούπια και η αντιμετώπισή τους, παιδιά και οθόνες, υγιής στάση σώματος-βάδιση.

Οι ανωτέρω δράσεις απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 5 έως 12 ετών έχουν διάρκεια 45 λεπτά και υλοποιούνται από το ανθρώπινο δυναμικό της 1η ΤΟΜΥ Άργους.

Με το παρόν δελτίο τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες για την συνέχιση της συνεργασίας μας με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και αυτή τη χρονιά για το σχολικό έτος 2019-2020 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών των ΚΔΑΠ για θέματα που αφορούν την πρόληψη και την αγωγή υγείας για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι δράσεις υλοποιούνται με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου, κ. ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Όλγα Σωτηροπούλου και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους εύχεται καλή δημιουργική χρονιά στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

1η ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ