Ναύπλιο: Βραβεία στο 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου επέδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο: Βραβεία στο 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου επέδωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 05, 2019 - 20:28

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη και επέδωσε βραβεία, στα πλαίσια του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που διεξάγεται από τις 4 έως και τις 6 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο.
Η υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε στο Παλαμήδι από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  Δημήτριο Κωστούρο και τον Καθηγητή  Στέλιο Περράκη και η τελετή απόδοσης των βραβείων έγινε στον Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,επέδωσε το βραβείο «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Καθηγητή κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο και το Αριστείο «Ιωάννης Α.Καποδίστριας», για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες  στους Καθηγητές κ.κ. Ιωάννη Μεταξά, Δημήτριο Νανόπουλο και Ιωάννη Πανούση.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Χαιρετισμός του Πρέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου κατά την επίδοση του Βραβείου «Α. Πολυζωίδης – Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο

Κύριε Πρόεδρε,

Με αισθήματα τιμής σας επιδίδω το βραβείο «Α. Πολυζωίδης-Γ. Τερτσέτης» για την Δικαιοσύνη και το Δίκαιο, εκ μέρους του Δήμου Ναυπλιέων. Το βραβείο αυτό σας απονέμεται επαξίως, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχω δε χρέος να επισημάνω ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού αυτού Δικαστηρίου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός, όπως εσείς.

Σας επιδίδω το βραβείο αυτό με την πεποίθηση ότι, κατά την προεδρία σας, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα υπερασπισθεί, σε χαλεπούς καιρούς, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε από την μια πλευρά τα Δικαιώματα που αφορούν την προστασία της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Και, από την άλλη πλευρά, τα Δικαιώματα που αφορούν το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και, άρα, την θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πεδίο της έννομης τάξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει σήμερα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό, ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Κάτι που, δυστυχώς, σημαίνει ότι για το Συμβούλιο της Ευρώπης το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παραμένει, ακόμη, στο επίπεδο απλών κατευθυντηρίων γραμμών, δίχως επαρκή κανονιστική θωράκιση και, δυστυχώς, δίχως επαρκείς κυρωτικούς μηχανισμούς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση παραβίασης των Δικαιωμάτων, τα οποία ο ως άνω Χάρτης θεσμοθετεί.

Θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή επιτυχία κατά την επιτέλεση της αποστολής σας.

(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/V2I65EZP10U

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο: Προκόπης Παυλόπουλος Βραβεία 15ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου