Ημερίδα της ΠΕΔ για τα ναρκωτικά στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα της ΠΕΔ για τα ναρκωτικά στο Ναύπλιο

Φεβρουάριος 14, 2012 - 12:21

Εκδήλωση με θέμα "Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης" διοργανώνει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Η έναρξη των εργασιών, που χωρίζονται σε τρεις ενότητες, θα γίνει από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Στην πρώτη ενότητα, με θέμα "Το πρόβλημα" βασικός ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ για τα ναρκωτικά στις τοπικές κοινωνίες θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Αναγνωσταράς δήμαρχος Ναυπλιέων, Γιάννης Σμυρνιώτης δήμαρχος Τρίπολης, Χρήστος Χασικίδης αντιδήμαρχος Κορινθίων, Παρασκευάς Καλομοίρης δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και Νίκος Μπασακίδης δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας - πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις».
Στη δεύτερη ενότητα, "Πρόληψη Ευαισθητοποίηση", ομιλητές θα είναι οι: Αγγελική Μπαβέλλα, ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Αργολίδας, με θέμα «Πρωτογενής πρόληψη - Δράση στην τοπική κοινότητα». Δημήτρης Καμιζής, δήμαρχος Ερμιονίδας, με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών». Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, καρδιολόγος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, με θέμα «Αθλητισμός και ναρκωτικά».
Στην τρίτη ενότητα, "Η αντιμετώπιση του προβλήματος", ομιλητές θα είναι οι: Μάρθα Φωστέρη, ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή θεραπεύτρια, ειδική βοηθός διευθυντή ΚΕΘΕΑ, με θέμα «Απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη και κρίση». Μαρία Ζαχαράκη, σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, υπεύθυνη προγράμματος ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", με θέμα «Το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" στην Καλαμάτα». Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" Καλαμάτας, με θέμα «Ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων στην υποστήριξη των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ».
Η εκδήλωση θα κλείσει με συζήτηση και παρεμβάσεις συμμετεχόντων.

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος, 2012 - 05:00