Συνδικάτο Αργολίδας: 16 Οκτώβρη Παγκόσμια μέρα Δράσης των Εργαζομένων στα Τρόφιμα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνδικάτο Αργολίδας: 16 Οκτώβρη Παγκόσμια μέρα Δράσης των Εργαζομένων στα Τρόφιμα

Οκτώβριος 16, 2019 - 19:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας:

Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της κλαδικής τροφίμων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (WFTU) που πραγματοποιήθηκε από τις 4 - 7 Ιουλίου στο Παρίσι, όπου συμμετείχε η ομοσπονδία Εργαζομένων στις Βιομηχανίες Τροφίμων-Ποτών Ελλάδας πάρθηκε απόφαση να πραγματοποιήσουμε μια παγκόσμιά ημέρα δράσης στις 16 Οκτώβρη, την παγκόσμια ημέρα διατροφής του ΟΗΕ αναδεικνύοντας το ζήτημα ότι:

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΌΧΙ ΠΕΔΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
Σήμερα οι λαοί βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες για τη διατροφή των ανθρώπων στις οποίες μας οδηγεί ο καπιταλισμός, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για δισεκατομμύρια ανθρώπους που βιώνουν την πείνα και την εξαθλίωση. Στον πλανήτη σήμερα παράγονται τρόφιμα που επαρκούν για 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή αρκούν και περισσεύουν για να θρέψουν τον πληθυσμό των 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Παρά την πληθώρα αυτή της παραγωγής τροφίμων, παρά το γεγονός επίσης ότι τα μισά από τα τρόφιμα που παράγονται ετησίως πετιούνται και δεν καταλήγουν ποτέ σε ανθρώπινο στομάχι, αλλά στον κάδο απορριμμάτων, το πρόβλημα της πείνας είναι αξεπέραστο γιατί μέσα σε αυτό το οικονομικό κοινωνικό σύστημα του καπιταλισμού τα τρόφιμα δεν είναι προϊόντα αλλά εμπορεύματα.
Η διατροφή αντί να είναι απόλυτη κοινωνική αναγκαιότητα και δικαίωμα των ανθρώπων, αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τους καπιταλιστές. Καθίσταται σαφές λοιπόν, ότι το κίνημα καταπολέμησης της πείνας μπορεί να έχει μόνο αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό χαρακτήρα και κατεύθυνση. Να συγκρούεται με τον θεό του κέρδους που μπροστά σε αυτό για το σύστημα, όλα τα άλλα δεν έχουν καμιά αξία, ούτε η πείνα, ούτε η υγεία αλλά ούτε και η ζωή των_ανθρώπων.
Με συζήτηση μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας, με συνελεύσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις,  είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουμε συντονισμένη απάντηση στα μονοπώλια, να προχωρήσουμε σε κοινές αγωνιστικές δράσεις.

Να αναδείξουμε την δύναμη που έχει η συλλογική, αγωνιστική, ενωμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ