Πετράκος: Πραξικόπημα και φωτογραφική διάταξη για το σκουπιδοεργοστάσιο στη Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πετράκος: Πραξικόπημα και φωτογραφική διάταξη για το σκουπιδοεργοστάσιο στη Πελοπόννησο

Οκτώβριος 24, 2019 - 23:15

Δήλωση του Θανάση Πετράκου, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου:

Η κυβέρνηση προχώρησε χθες τη  νύχτα σε νέο πραξικόπημα κατάργησης των Περιφερειακών Συμβουλίων. Κατέθεσε εκπρόθεσμη πολυτροπολογία στην οποία υπάρχει φωτογραφική διάταξη υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων (ΤΕΡΝΑ) για να μπορέσουν να γίνουν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το σκουπιδοεργοστάσιο στη Πελοπόννησο .

Η ξεδιάντροπη φωτογραφική τροπολογία αναφέρει :

«Προστίθεται στην Οικονομική  Επιτροπή των Περιφερειών η αρμοδιότητα κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου για έργα αρμοδιότητας της οικείας Περιφέρειας, όταν έχει εκδοθεί σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου»!!!

Πιο φωτογραφική τροπολογία δεν υπάρχει !Πατώντας πάνω στην άθλια  πράξη του υπουργικού συμβουλίου του κ. Τσίπρα ολοκληρώνουν την αθλιότητα με αυτό το νέο πραξικόπημα. Αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου απέρριψε στις 25 /9/2019 την πρόταση του νέου Περιφερειάρχη  κ. Νίκα για «κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τον ΜΕΑ-ΧΥΤΑ της ΠΕ Λακωνίας στη Σκάλα Λακωνίας ,η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκειμένου να εξυπηρετήσει την ιδιωτική εταιρεία,-η οποία έπρεπε μετά το σκάνδαλο των πλαστών τίτλων  να είχε κηρυχτεί έκπτωτη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  έρχεται με τη νέα πραξικοπηματική διάταξη και καταργεί το Περιφερειακό Συμβούλιο  και μεταβιβάζει και αυτή την αρμοδιότητα στην ελεγχόμενη από τον Περιφερειάρχη Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις τις οποίες  απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο  .

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μείζον θέμα Δημοκρατίας  και οφείλουν όλοι να πάρουν θέση και πρώτα από όλους ο  κ. Νίκας . Θα έλεγα στον κ. Μητσοτάκη  και στον κ. Θεοδωρικάκο ότι ίσως είναι πιο έντιμο  να καταργήσουν τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια εντελώς παρά να καταφεύγουν συνεχώς σε πραξικοπήματα.