Και πάλι πρώτος ο Διομήδης Άργους κέρδισε την ΑΕΚ 23-19 (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Και πάλι πρώτος ο Διομήδης Άργους κέρδισε την ΑΕΚ 23-19 (φωτογραφίες)

Δεκέμβριος 05, 2012 - 20:01

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Διομήδης Άργους νίκησε 23-19 την ΑΕΚ στο κατάμεστο κλειστό της Αγίας Τριάδας για την 7η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και έδειξε πως έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την φετινή περίοδο. Οι «Λύκοι» κατάφεραν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ, χωρίς να έχουν κάποιον παίκτη σε σπουδαία ημέρα, αλλά με πολύ καλή ομαδική δουλειά. Ψύχραιμος ο Καραιβάνοφ που πέτυχε 7 γκολ με 5 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και πολύ καλός ο Μεγαλοοικονόμου (5 γκολ), ο οποίος έπαιξε στην περιφέρεια για ένα ακόμα ματς, απόντος του Δεληγιάννη. Για την ΑΕΚ που ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοση της με πολλά επιθετικά λάθη, ξεχώρισαν οι Καφφάτος (12 αποκρούσεις) και ο Μπακαούκας (6 γκολ).

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα (2-4 στο 7΄), αλλά γρήγορα ο Διομήδης ισορρόπησε και πέρασε μπροστά 7-4 (15') με ένα 5-0 σερί. Μέχρι το ημίχρονο όμως η ΑΕΚ «ψαλίδισε» την διαφορά και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τσαούση σε 11-11, λίγο πριν ολοκληρωθούν τα πρώτα 30 λεπτά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ξανά η «Ένωση» ήταν αυτή που πήρε... κεφάλι (11-13) με δύο γκολ στην κόντρα, αλλά ο Διομήδης έκανε την αντεπίθεση του στο δεκάλεπτο (35-45) και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς, αφού μετέτρεψε το 13-14 σε 18-14 με ένα νέο 5-0 σερί, το οποίο έμελε αυτή τη φορά να είναι καθοριστικό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κράτησαν μέχρι το φινάλε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης μάλιστα με τέρμα του Μαραγκού πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήραν και την διαφορά των 4 γκολ (23-19), η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη και για την ρεβάνς του δευτέρου γύρου.
Ο Διομήδης πλέον πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Δούκας με 12 πόντους!

Δηλώσεις

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Κάναμε καλό ματς αμυντικά, αλλά μας πρόδωσε η επίθεση. Με 19 γκολ δεν μπορείς να κερδίσεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι».
Δημήτρης Δημητρούλιας (τεχνικός Διομήδη): «Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και είχαμε ηρεμία στην επίθεση, καταφέρνοντας να βρούμε λύσεις κόντρα σε μία προετοιμασμένη άμυνα. Η κούραση όπως αποδείχθηκε για εμάς δεν ήταν δικαιολογία και δεν το είδαμε ποτέ έτσι».
Δημήτρης Καφφάτος (τερματοφύλακας ΑΕΚ): «Είχαμε δύο πρόσωπα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πάρουμε την νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Κάναμε αρκετά λάθη τα οποία όταν το ματς είναι στην... κόψη του ξυραφιού στοιχίζουν».
Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο, η νίκη έχει μικρή βαθμολογική αξία, αλλά μεγάλη όσον αφορά την ηρεμία της ομάδας».

Τα δεκάλεπτα: 3-4, 8-6, 11-11 (ημχ.), 15-14, 19-16, 23-19
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 5, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μούγιτς, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 2, Κοντούλης, Ελευθερίου, Δεληγιάννης, Μαστορογιάννης 3, Καραιβάνοφ 6, Τάσκοβιτς 4.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 5, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος 1, Μπαλωμένος, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου 1, Αλβανός 2, Τσαούσης 4, Παπαδιονυσίου 3, Κουρέτας, Παπαδόπουλος, Κότσιρας, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, δίλεπτα: 1-3, πέναλτι: 5/5-2/2 .

απο handball.org.gr (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)