Δήλωση Γ.Μανιάτη για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα υδρογονανθράκων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση Γ.Μανιάτη για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα υδρογονανθράκων

Δεκέμβριος 06, 2012 - 08:33

φωτογραφία eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άμεση κατάθεση για ψήφιση στη Βουλή της Πρότασης Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα υδρογονανθράκων:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει καταθέσει από τις 31 Ιουλίου 2012 Πρόταση Νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών από τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων.
Όπως πολλές φορές έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρότασή μας αυτή αποτελεί μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με την εισηγητική μας έκθεση, τα αναμενόμενα έσοδα του ελληνικού δημοσίου σε βάθος 30ετίας, είναι της τάξης των 150 δις ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε χώρες με τη γεωλογική δομή της Ελλάδας, περίπου το 50% των εσόδων αναλογεί στην κάθε χώρα και το υπόλοιπο 50% αναλογεί κατά προσέγγιση σε επενδύσεις και έξοδα λειτουργίας εγκαταστάσεων, καθώς και έσοδα των αναδόχων.
Η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας,κ. Ι. Βρούτση, έχει απαντήσει θετικά στην πρότασή μας.
Την επόμενη εβδομάδα η Βουλή των Ελλήνων μπορεί και πρέπει να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διασφαλίζει τη διαρκή βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς επίσης και το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων συνταξιούχων.
Δίνουμε στη δημοσιότητα την πρόταση νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη σχετική εισηγητική έκθεση, καθώς επίσης και την αντίστοιχη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση.
 
 
Αιτιολογική Έκθεση & Πρόταση Νόμου “Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών”:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4...
Απάντηση Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας:
https://docs.google.com/viewer?url=http://www.maniatisy.gr/images/storie...(27-8-2012).pdf