Η χορωδία της «Τελέσιλλας» τραγουδά στην Καλαμάτα και την Ηλιούπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η χορωδία της «Τελέσιλλας» τραγουδά στην Καλαμάτα και την Ηλιούπολη

Νοέμβριος 06, 2019 - 09:59

Η 18η Χορωδιακή Συνάντηση της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «ΑΡΜΟΝΙΑ» ένωσε το βράδυ του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019 στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας τέσσερις αξιόλογες χορωδίες, που χάρισαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές στο ακροατήριο της αίθουσας «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Η χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Καλαμάτας δημιουργεί στον τόπο της θεσμούς πολιτισμού και επικοινωνίας. Με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Γαργαλιώνη μας μετέφερε μουσικά από το «Κραταιά ως θάνατος αγάπη»  του Άσματος Ασμάτων του Σολομώντα στην «Ιθάκη» του Μάνου Ελευθερίου και στο «Βρε δε βαριέσαι αδερφέ» του Κώστα Χατζή.

Η χορωδία της ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη, στο πιάνο τον κ. Νίκο Καπετάνιο και στο τουμπελέκι τον κ. Τάκη Ρέντα τραγούδησε έντεχνο ρεπερτόριο. «Η θάλασσα δεν έχει μονοπάτια», «Το τραγούδι της ειρήνης», «Ήταν του Μάη το πρόσωπο», «Βενετιά» ήταν τα τραγούδια που ξεσήκωσαν το κοινό σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο μουσικός σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ» Αγρινίου με μαέστρο τον κ. Stefanov  μας χάρισαν μελωδίες όπως το «Χάρτινο το φεγγαράκι», «Με την Ελλάδα καραβοκύρη» και μας γέμισαν αισιοδοξία   για το μέλλον του χορωδιακού τραγουδιού.

Τη βραδιά έκλεισε η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου με μαέστρο τον κ. Θεοτοκάτο. Τα μαντολίνα τους στόλισαν ακόμη περισσότερο την απόδοση της αντρικής χορωδίας και το επτανησιακό ύφος της. «Όμορφη Τετέ», «Ωραίο λουλούδι» και πολλές κεφαλλονίτικες αριέττες  ήταν το ρεπερτόριό της. Διαφορετικά ακούσματα, ξεχωριστά, πλούτισαν την εκδήλωση.

Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε με δείπνο, τραγούδι και χορό στον Άγιο Φλώρο. Μαντολίνα και κιθάρες έδωσαν το δικό τους ρυθμό και χρώμα στην εκδήλωση.

Η Χορωδία του Συλλόγου μας ετοιμάζεται για νέα μουσική Χορωδιακή εκδήλωση στην Ηλιούπολη , το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019. 

Η αγκαλιά της χορωδίας μας μεγάλωσε με νέα μέλη! Σας περιμένουμε κι εσάς, για να μεγαλώσουμε αυτή την αγκαλιά, που τη συνδέουν οι κρίκοι της μουσικής και τη ζωντανεύουν οι φωνές μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ