Χάντμπολ: ο Γιώργος Χαλκίδης νέος προπονητής του Διομήδη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάντμπολ: ο Γιώργος Χαλκίδης νέος προπονητής του Διομήδη

Νοέμβριος 06, 2019 - 12:56

Η Διοίκηση του Διομήδη είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Λύκων από τον Γιώργο Χαλκίδη (Chalkidis Gio). Δεν ευτυχήσαμε να τον θαυμάσουμε ως παίκτη της ομάδας, αφού υπήρξε διακαής πόθος στο παρελθόν να ενταχθεί στην ομάδα αλλά να που τελικά θα έχουμε τη χαρά να τον έχουμε κοντά μας ως προπονητή.

Ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό ενός χαρισματικού παίκτη κόσμημα για το Ελληνικό χάντμπολ αφού συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που το έκαναν γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Πίβοτ με απίστευτη φυσική δύναμη, κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους αμυντικούς όλων των εποχών. Βασικό στέλεχος(πραγματοποίησε 230 εμφανίσεις για 17 συναπτά έτη) και αρχηγός επί σειρά ετών της Εθνικής Ανδρών, ήταν ο «βράχος» στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις μεγαλύτερες διακρίσεις της ιστορίας της. 6ος Ολυμπιονίκης με την γαλανόλευκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και 6ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τυνησίας.

Στην χώρα μας διέπρεψε με τον Πανελλήνιο κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, καθώς και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach Handball που διοργανώθηκε το 1996 με τον Ολυμπιακό Κερατσινίου ενώ έχει αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος την χρονιά 2001 και καλύτερο πιβοτ τις χρονιές 2001, 2002, 2003 και 2004.

Στο εξωτερικό είναι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων παικτών που έχει κερδίσει τίτλους (νταμπλ με την Βάκερ Τουν το 2013 στην Ελβετία και συμμετοχή στους ομίλους του Champions League). Στις επιτυχίες του στο εξωτερικό συγκαταλέγονται επίσης η συμμετοχή του στο All Star Game της Ισπανίας το 2005 και η ανάδειξή του σε καλύτερο ξένο παίκτη της χρονιάς και πρώτο σκόρερ στο All Star Game.

Η ανάμειξη με την προπονητική ήταν αναμενόμενη για έναν τέτοιο παίκτη. Με το τέλος της αθλητικής του καριέρας στην Βακερ Τουν τελειώνει τις σχολές προπονητικής στο Magglingen Swiss Sport στην Ελβετία και παράλληλα αναλαμβάνει την ομάδα U19 του συλλόγου ενώ από το 2017 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ελλάδος U21 και βοηθός προπονητή στην Εθνική Αντρών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η χαρισματική προσωπικότητα του Γιώργου Χαλκίδη θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Λύκους.
Καλωσόρισες coach!