Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για υποβολή Ε9 - Διορθώσεις απο τον χρήστη μέσω internet

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για υποβολή Ε9 - Διορθώσεις απο τον χρήστη μέσω internet

Δεκέμβριος 07, 2012 - 10:57

Με επείγουσα ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2012.
Απο την ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Ε9 που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων (gsis.gr) μπορεί το κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να προβεί σε έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διορθώσεις, αρκεί να έχει τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet (username, password).
Μερικές σημαντικές πληροφορίες πρίν την συμπλήρωση: 

  • Ο σύνδεσμος για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι : http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/e-polites.html
     
  • Υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012 έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2011 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
     
  • Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις(χειρόγραφα): 
    1. Όταν ο υπόχρεος έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί τιο τμήμα μητρώου της Δ.Ο.Υ 
    2. Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες σου κατα την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης
    3. Για λόγους αποδεδειγμένης αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής 
     
  • Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται ΑΤΟΜΙΚΑ για κάθε φυσικό πρόσωπο και γιαυτό τον λόγο δεν επιτρέπονται κατα την ηλεκτρονική υποβολή μεταβολές σχέσης. 
     
  • Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet, υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στοTaxisnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της, εφόσον υπάρχει έγγαμη σχέση στο υποσύστημα Taxis - Μητρώο. 
    Από την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάστασης της έγγαμης σχέσης στο υποσύστημα Taxis - Μητρώο, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.
  • Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα θα πρέπει να υποβάλλουν Ε9 με δικούς τους κωδικούς πρόσβασης και όχι με αυτούς των γονιών τους
     
  • Δήλωση στοιχείων ακινήτων των ανήλικων τέκνων, εφόσον από τα μηχανογραφικά τηρούμενα στοιχεία προκύπτει ποιος είναι ο υπόχρεος γονέας βάσει του άρθρου 7 του ΚΦΕ, θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής ΕΔΩ