Αγώνας της Περιφέρειας να ενταχθεί στο ΠΕΠ το έργο Αγία Ελεούσα - Αρκαδικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αγώνας της Περιφέρειας να ενταχθεί στο ΠΕΠ το έργο Αγία Ελεούσα - Αρκαδικό

Νοέμβριος 09, 2019 - 08:57

Συνάντηση με τον μελετητή του οδικού έργου Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό Κ. Μιχαλόπουλο είχε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από τον οποίον ζήτησε να ολοκληρώσει τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης, στο μελετητικό γραφείο “ΣΥΣΤΑΣ ΕΜΕ – Κ. Μιχαλόπουλος και συνεργάτες Ε.Ε.” η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει χρήματα από το 2007, χρέος το οποίο ο Π. Νίκας δεσμεύθηκε ότι θα εξοφληθεί.

“Η δέσμευσή μου προς τον μελετητή έγινε γιατί θεωρώ απολύτως αναγκαίο να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο τωρινό ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ 2014 – 2020)” τόνισε περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο απεντάχθηκε πρόσφατα από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, αλλά από την Περιφέρεια αναζητούνται τρόποι επανένταξής του, καθώς αποτελεί κομβικό έργο για την Αργολίδα, καθώς η κατασκευή του, στην εθνική οδό Αργος – Ναύπλιο – Θέατρο Επιδαύρου – Παλαιά Επίδαυρος, διασφαλίζει τη σύνδεση Ναυπλίου – Λυγουριού και συντομεύει τη διαδρομή προς το Πόρτο Χέλι.

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επανέλαβε την πρόθεσή του να ενταχθεί στο τρέχον ΠΕΠ και το έργο σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Α7 με το Ναύπλιο και το Αργος.

Δελτίο Τύπου