Στην αγκαλιά της Παναγίας - 3ο Δημοτικό Σχολείο ΄Αργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στην αγκαλιά της Παναγίας - 3ο Δημοτικό Σχολείο ΄Αργους

Νοέμβριος 22, 2019 - 20:48

Σε κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός της εικόνας του σχολείου μας στον εορτάζοντα ναό της Παναγίας Κατακεκρυμμένης (Πορτοκαλούσας), την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.

Μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους λιτάνευσαν την Ιερά εικόνα ως τον ιερό ναό.
Στην ακολουθία της αρτοκλασίας,παιδιά του κατηχητικού μας απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους,ενώ αναβίωσε το έθιμο του πετάγματος του πορτοκαλιού, όταν κάποτε στην ημέρα της εορτής όποιος το έφτανε πιο μακριά θα κέρδιζε ένα αρνί, (στη προκειμένη περίπτωση ένα βιβλίο).
Ακολούθησε γιορτή πορτοκαλιού στο σχολείο μας, όπου στα παιδιά μας προσφέρθηκε φρέσκος χυμός καθώς και γλυκίσματα πορτοκαλιού, ενώ στο τέλος τους μοιράστηκαν μπαλόνια και ενημερωτικό φυλλάδιο με το ιστορικό της μονής και το πορτοκάλι.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που βοήθησαν καθώς και τον κ. Μάνο Κουριώτη για την επιμέλεια των προσκλήσεων και του ενημερωτικού εντύπου.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους πατέρες του ναού π.Ιωσήφ και π.Μακάριο για την φιλοξενία καθώς και τους γονείς Δημήτριο και Αναστασία Σελλή για την προσφορά των άρτων.

Ευχόμαστε, η Παναγιά μας που σκεπάζει το σχολείο μας καθώς και όλη την πόλη,να είναι βοηθός και προστάτης όλων μας!