Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας: Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή Συσπείρωση Αργολίδας: Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων

Δεκέμβριος 03, 2019 - 13:38

Χιλιάδες εργαζόμενες/οι  στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων δουλεύουν από την αρχή της χρονιάς χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, με το καθεστώς των συμβάσεων έργου. Ακόμα κι αυτοί οι μισθοί πείνας των 300-450 ευρώ, καταβάλλονται με καθυστερήσεις  ενώ οι εργαζόμενοι γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία για την αποπληρωμή των δεδουλευμενων τους ενώ ακόμα δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ από την κυβέρνηση. Επιπλέον πολλές φορές δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν έχουν το δικαίωμα να απουσιάσουν μια μέρα από την δουλειά τους για λόγους υγείας. 

Η πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, είναι αποτέλεσμα των «βέλτιστων πρακτικών» της Ε.Ε που απαιτεί φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και κρίνει την ζωή των εργαζομένων με όρους κόστους. Η τοπική Διοίκηση εμπαίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους, αφού συμμορφώνεται στις εκάστοτε κυβερνητικές επιταγές με αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία των σχολικών καθαριστριών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε: 

  • Από τις Δημοτικές Αρχές να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
  • Να δουλεύουν όλες οι εργαζόμενες με μόνιμες σχέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς!

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Για τον Δήμο Ναυπλίου:

Γκόνης Κωνσταντίνος, Αλημπέρτη Μαρία

Για το Δήμο Άργους- Μυκηνών:

Θεοδοσίου Γιώργος

Για το Δήμο Επιδαύρου:

Μπουρδάκος Ναπολέων