Αργολίδα: Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων και μετακίνηση Νηπιαγωγών!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργολίδα: Κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων και μετακίνηση Νηπιαγωγών!

Δεκέμβριος 10, 2019 - 09:45

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αργολίδας για το κλείσιμο Ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων και την μετακίνηση Νηπιαγωγών:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

    Το τελευταίο διάστημα, με βάση την εικόνα που έχουμε από Νηπιαγωγεία του νομού, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Η Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Αργολίδας προχωρά στο κλείσιμο Ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων (για λίγες μέρες ή και περισσότερο) και στην μετακίνηση των συναδελφισσών Νηπιαγωγών σε άλλα Νηπιαγωγεία ώστε να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν. 

Η παραπάνω τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τρεις βασικούς λόγους:

1ον) Είναι αντιπαιδαγωγική γιατί, δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στα νήπια και προνήπια που φοιτούν στα συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία και στις οικογένειές τους που αναγκάζονται να ανατρέψουν τον προγραμματισμό τους. 

2ον) Λειτουργεί απαξιωτικά για το ίδιο το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο που ήδη έχει μετατραπεί σε προαιρετικό με την Υπουργική Απόφαση Φίλη.  Αλήθεια, ποιοι γονείς θα επιλέγουν το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο όταν γνωρίζουν ότι αυτό θα “ανοιγοκλείνει” με βάση τις “υπηρεσιακές ανάγκες”; 

3ον) Πλήττει ευθέως και στην πράξη παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδελφισσών Νηπιαγωγών οι οποίες γίνονται κυριολεκτικά λάστιχο. 

Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και εκάστοτε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να λύνουν έγκαιρα τα ζητήματα που προκύπτουν (π.χ. αναρρωτικές άδειες) και να έχουν πρόβλεψη για υπηρεσιακές ανάγκες που είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Είναι απαράδεκτο κάθε φορά στο όνομα της “άμεσης λύσης” να πληρώνουν τα “σπασμένα” οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές. 

Από τα ίδια τα πράγματα προκύπτουν και ορισμένα ακόμα ερωτήματα: Οι αιρετοί του κλάδου στο ΠΥΣΠΕ γνωρίζουν το πρόβλημα; Οι μετακινήσεις των συναδελφισσών ήρθαν για έγκριση στο ΠΥΣΠΕ; Τι στάση κράτησαν; Καλό είναι να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Κανένα κλείσιμο Ολοήμερου τμήματος Νηπιαγωγείου, ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, κάλυψη όλων των κενών και των έκτακτων αναγκών με ευθύνη του Υπουργείου και της Διεύθυνσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.  

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλούμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αργολίδας να προχωρήσει σε άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π.Ε. Αργολίδας, την Πέμπτη 12/12/2019 στις 2μ.μ. ώστε δοθούν απαντήσεις και λύση στο πρόβλημα. (έχουμε στείλει σχετικό κάλεσμα στο Δ.Σ.)

ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!