Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Γ. Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Γ. Κόνδη «Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα»

Δεκέμβριος 10, 2019 - 14:35

Η φετινή χρονιά για το Λύκειο των Ελληνίδων του Άργους κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με την παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κ. Γ. Κόνδη ‘Το Λύκειον των Ελληνίδων στην Αργολίδα’, που ξύπνησε μνήμες από την ίδρυση του Λυκείου στις 13 Ιανουαρίου 1965 έως και σήμερα.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο έργο της ιδρύτριας και πρωτοπόρου Ελληνίδας φεμινίστριας Καλλιρόης Σιγανού – Παρρέν , η οποία σε μια εποχή όπου η γυναικεία χειραφέτηση δεν ήταν δεδομένη κατάφερε να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της τότε εποχής, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί το ΛτΕ ,όπως και το παράρτημά μας, προσαρμοζόμενο κάθε φορά στις ανάγκες της κοινωνίας και των εποχών.

Τη σκυτάλη εν συνεχεία πήρε ο κ. Σπύρος Σωτηρόπουλος , δάσκαλος του Λυκείου μας , ΚΦΑ ο οποίος αναφέρθηκε στις χορευτικές πρακτικές στο Λύκειο των Ελληνίδων από την Νίνα Κρεστενίτου και τον Χαράλαμπο Σακελλαρίου έως και τον σημερινό καλλιτεχνικό διευθυντή του ΛτΕ κ. Λευτέρη Δρανδάκι ο οποίος άλλωστε εισήγαγε και τις θεματικές παραστάσεις («Χοροί και τραγούδια από την τελετουργία του γάμου» (1991), «Τραγούδια και χοροί της Μακεδονίας» (1992), «Ο Μισεμός - Τα τραγούδια της ξενιτιάς» (1996), «Θάλασσα. Τραγούδια για τη θάλασσα και νησιώτικοι χοροί» (2000), «Χορογραφήματα» (2003), κ.ά.).

Ο κ. Ιωάννης Χαβιαρλής δάσκαλος της μικτής παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του ΛτΕ Άργους αναφέρθηκε στην αξία της παραδοσιακής μουσικής αλλά και στην άμεση σχέση αυτής με τη βυζαντινή. Η χορωδία μας σε μια ακόμα εξαίρετη εμφάνισή της τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν όψει των ημερών.

Τέλος, η βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει με ωραιότερο τρόπο. Μια έκπληξη η οποία ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Άρης Τζονευράκης (Αριστοτέχνημα), αναφέρθηκε στην σύνδεση του παραδοσιακού ενδύματος με το σύγχρονο και παρουσίασε μοναδικές δημιουργίες που ευγενικά μας παραχώρησε για τις ανάγκες της παρουσίασης ο οίκος ZEUS+ΔΙΟΝΕ , εμπνευσμένες από το αργείτικο πουκάμισο και το πουκάμισο της Αστυπάλαιας, απόδειξη ότι η φορεσιά του Άργους εμπνέει τους νέους δημιουργούς και κατακτά τον χώρο της μόδας!

Ευχόμαστε στο Λύκειο του Άργους να συνεχίσει το πολυσχιδές έργο του παρά τις αντιξοότητες και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.