Γιατί απαγορεύεται να παραχωρηθούν τα στρατόπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιατί απαγορεύεται να παραχωρηθούν τα στρατόπεδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 13, 2019 - 16:06

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πολλή κουβέντα είχε γίνει, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, για την παραχώρηση των στρατοπέδων της Τρίπολης και του Ναυπλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου αυτά να στεγάσουν υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η κουβέντα μετεκλογικά εξελίχθηκε σε συναντήσεις ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης στις 15 Νοεμβρίου, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή συμφωνήθηκε η παραχώρηση των στρατοπέδων της Τρίπολης και του Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Arcadia Portal, σχεδιάζεται να χωριστεί στα δύο με μάντρα το στρατόπεδο, ώστε κάποιοι χώροι του να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια, αλλά το Διοικητήριο να μείνει στη δικαιοδοσία του Στρατού.

Μήπως αυτός ο σχεδιασμός υποδηλώνει τις δυσκολίες που υπάρχουν ως προς την παραχώρηση, δεδομένου ότι το στρατόπεδο είναι ενεργό;

Ρωτήσαμε τον κ. Γιώργο Πραχαλιά να μας πει αν εν ενεργεία στρατόπεδα, όπως είναι της Τρίπολης και του Ναυπλίου, μπορούν, «ελαφρά τη καρδία», να παραχωρηθούν στην Περιφέρεια ή οπουδήποτε αλλού. Ο ίδιος, ως απόστρατος αξιωματικός, λέει ρητά και κατηγορηματικά «όχι».

Περισσότερα http://www.arcadiaportal.gr/news/giati-apagoreyetai-na-parahorithoyn-ta-...