Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας (φωτο&βίντεο)

Δεκέμβριος 16, 2019 - 10:46

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Η ΝΟΔΕ Αργολίδας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε γιορτή για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο πρ. Υπουργός Σταύρος Δήμας και ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης.

Το  παρόν στη γιορτή έδωσαν μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας  Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου,ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός,ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Τάσος Γανώσης, η πολιτευτής Ελένη Παναγιωτοπούλου,ο πολιτευτής Χρήστος Προσύλης,οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Αργολίδας.

Η εισήγηση της ΝΟΔΕ Αργολίδας για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, όπως παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της ΝΟΔΕ, Αλέξανδρο Λυγγίτσο, στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.

"Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η παρουσία σας σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα τιμά την Νέα Δημοκρατία και συγκινεί όλους εμάς στη ΝΟΔΕ Αργολίδας που ετοιμάσαμε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Είμαστε απόψε όλοι εδώ, στο Ναύπλιο, για να γιορτάσουμε μαζί την 45η επέτειο ίδρυσης της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μία γνήσια λαϊκή παράταξη. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν ταξικά την ελληνική κοινωνία, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες «Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί αξίζουμε καλύτερα». 45 χρόνια μετά την ίδρυση της μεγάλης μας παράταξης, η φλόγα του πυρσού μας παραμένει δυνατή και φωτίζει τον δρόμο της ελευθερίας, τον δρόμο της δημοκρατίας! Συμβολίζει το ιστορικό μας παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα καθοδηγεί και το μέλλον μας! Σηματοδοτεί μία μεγάλη ιστορική διαδρομή, αλλά μας θυμίζει επίσης ότι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία δεν έχει τελειώσει.

Θέλω να σας πω, εδώ από το Ναύπλιο, πόσο υπερήφανοι αισθανόμαστε όλοι στην ΝΟΔΕ Αργολίδας, που υπηρετούμε μία παράταξη με τόσο σημαντική προσφορά στον τόπο και νιώθουμε την βαριά ευθύνη όχι απλά να τιμήσουμε το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα να δουλέψουμε και για το μέλλον της.

Η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο ιδρυτής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι να κοιτάζουμε μπροστά. Σήμερα το δίλημμα δεν είναι αριστερά ή δεξιά, αλλά πίσω ή μπροστά! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πολιτικός που ήξερε πάντα να ανοίγει νέους δρόμους, έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν συνέχεια νέα δημιουργικά κεφάλαια για την ιστορία της πατρίδας μας. Αυτή είναι σήμερα, η μεγάλη πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το δικό μας χρέος, το χρέος της δικιάς μας της γενιάς, να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει, να κοιτάξουμε προς τα μπρος. Να πάμε μπροστά την Ελλάδα και τελικά να κάνουμε καλύτερη την ζωή όλων των Ελλήνων.

Φίλες και φίλοι,

Σε κάθε ιστορική επέτειο, η σκέψη μας γυρίζει στο παρελθόν, στις μεγάλες εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στην μνήμη μας και είναι χαραγμένες στην συλλογική συνείδηση του λαού μας. Είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να γυρίζει στην Ελλάδα πριν 45 χρόνια για να θεμελιώσει μία καλύτερη δημοκρατία, την καλύτερη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ ο τόπος αλλά και για να βάλει επίσης την χώρα μας στην Ευρώπη. Είναι η εικόνα του Γεωργίου Ράλλη να ενσαρκώνει το ήθος και την ευπρέπεια, αρετές σπάνιες στην πολιτική, ιδίως σε δύσκολες και ταραγμένες εποχές. Είναι η εικόνα του Ευάγγελου Αβέρωφ, του μεγάλου ευπατρίδη της παράταξης και του πραγματικού δημιουργού της ΟΝΝΕΔ. Είναι η εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να αντιμάχεται στην σκληρή δεκαετία του 1980 τα κύματα ενός λαϊκισμού χωρίς όρια, να ξαναφέρνει την Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση μιλώντας για οικονομική ελευθερία και για μεταρρυθμίσεις – οι ιδέες του σήμερα έχουν δικαιωθεί. Είναι η εικόνα του Μιλτιάδη Έβερτ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μάχονται με όπλο την αλήθεια στην πρώτη γραμμή της παράταξης. Είναι η εικόνα του Κώστα Καραμανλή που ηγήθηκε μιας Ελλάδας που κέρδιζε στις διεθνείς μάχες και που διεκδίκησε σθεναρά την θέση που της άξιζε εντός και εκτός συνόρων.

Είναι η εικόνα του Αντώνη Σαμαρά, να προσπαθεί σθεναρά να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, πετυχαίνοντας ένα πραγματικό οικονομικό θαύμα απέναντι στην ευτέλεια και τον λαϊκισμό των πολιτικών του αντιπάλων. Είναι η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη να τα βάζει με έναν άνευ προηγουμένου αριστερό λαϊκισμό με μόνο όπλο μία συμφωνία αλήθειας με τον Ελληνικό λαό, και να κάνει την Νέα Δημοκρατία την μεγαλύτερη κυβερνώσα κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη.

Χρωστάμε λοιπόν σε όλους αυτούς που κράτησαν στιβαρά το τιμόνι της παράταξής μας δείχνοντας ο καθένας την αξία του, αλλά χρωστάμε και στα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη σε ολόκληρη την χώρα, τους απλούς Νεοδημοκράτες που κράτησαν την πατρίδα μας όρθια, σε όλους αυτούς που δεν ξήλωναν πεζοδρόμια και δεν έσπαγαν βιτρίνες, που δεν ξέφυγαν ποτέ από τα όρια, που έμαθαν να εργάζονται, να παράγουν, να αγωνίζονται ειρηνικά και να προσφέρουν στην πατρίδα τους!

Χρωστάμε ειδικά στις ΟΝΝΕΔίτισσες και στους ΟΝΝΕΔίτες, στα παιδιά της ΔΑΠ που συνεχίζουν να παλεύουν για τις φιλελεύθερες ιδέες στα πανεπιστήμια και στη νεολαία. Τους χρωστάμε, σας χρωστάμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ σήμερα, γιατί εσείς είστε η σπονδυλική στήλη αυτής της παράταξης, εσείς μας κρατήσατε όρθιους σε δύσκολες στιγμές, όταν άλλα μεγάλα κόμματα έφτασαν στα όρια της διάλυσης. Η Νέα Δημοκρατία είναι μοναδικό παράδειγμα κόμματος στην Ελληνική πολιτική ιστορία που φτάνει μετά από 45 χρόνια να τιμάται από το 40% του ελληνικού λαού και αυτό από μόνο του είναι ένας μεγάλος πολιτικός άθλος.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Θέλω στο σημείο αυτό να προσέξετε τα παρακάτω λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ και να διαπιστώσετε πόσο επίκαιρα είναι: «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία και την έννομη τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη».

Οι ρίζες μας στην Ελληνική κοινωνία είναι δυνατές και οι αξίες μας είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία, πίστη στους Έλληνες, πάνω απ’ όλα πίστη στη δημιουργική δύναμη του λαού μας. Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός που μας κληροδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διέπεται σύμφωνα με την ομιλία του στο πρώτο μας Συνέδριο, από έξι κατευθυντήριες γραμμές:

1.Πίστη στην ιδέα του έθνους. Είμαστε έθνος, δεν είμαστε πληθυσμός, είμαστε απέναντι σε κάθε εθνομηδενιστή.
2.Πίστη στην ειρηνική συμβίωση των λαών. Σεβόμαστε όλους τους λαούς, η χώρα όμως έχει σύνορα και στρατό ικανό και αξιόμαχο απέναντι σε κάθε εχθρική επιβουλή.
3.Πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
4.Πίστη στην κοινωνική δικαιοσύνη.
5.Πίστη στην ελεύθερη δημοκρατική οικονομία. Δεν είμαστε κολλεκτιβιστές, πιστεύουμε ότι ο απλός Έλληνας πρέπει να απολαμβάνει τους καρπούς της εργασίας του!
6.Πίστη στις πολιτιστικές δυνατότητες της χώρας.

Δεν θα μας ακούσετε ποτέ να λέμε διχαστικά πράγματα στον ελληνικό λαό του τύπου «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Δεν θα δείτε τους υπουργούς μας να κρεμάνε εμφυλιοπολεμικά κάδρα στους τοίχους των υπουργείων όπως οι αντίπαλοί μας. Ξέρουμε καλά ότι νικήσαμε τότε, αλλά δεν ζούμε στο 1949, ζούμε στο 2019! Ο μεγαλύτερος και πιο ανήθικος φασισμός είναι να προκαλείς εσκεμμένα πολιτικά πάθη και μίση στον ελληνικό λαό και να τον οδηγείς σε εμφυλιοπολεμικές ατραπούς για να περιχαρακώσεις το πολιτικό σου ακροατήριο, επειδή ξέρεις ότι εκπροσωπείς ένα μεγάλο ψέμα. Και το ψέμα αυτό είναι ο σοσιαλισμός, η αριστερή ιδεολογία, η οποία οδήγησε σε εκατόμβες εκατομμυρίων θυμάτων όπου εφαρμόστηκε, έφερε απόλυτη φτώχεια και αναξιοπρέπεια στους λαούς που εφαρμόστηκε και καταδικάστηκε να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Είναι κατάντια για μία χώρα που έκανε την πρώτη φιλελεύθερη επανάσταση στην Ευρώπη το 1821 να μας την παραδίδουν σύμφωνα με το Ινστιτούτο Fraser, στην 102η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα στις πιο ανελεύθερες οικονομικά χώρες του πλανήτη, τελευταία από τις χώρες της Ε.Ε. Φανταστείτε ότι η τέως μήτρα του κομμουνισμού, η Ρωσία είναι στην 85η θέση (17 θέσεις πάνω από την Ελλάδα). Ακόμα όμως χειρότερο από αυτό, είναι ότι μας παρέδωσαν μία χώρα σε αφασία όπου στην καθημερινή πολιτική συζήτηση κυριαρχούσαν θέματα όπως αν θα δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα και αν ο Ρουβίκωνας είναι σωστό να εισβάλλει όπου του καπνίσει.

Όσον αφορά εμάς, την ΝΟΔΕ Αργολίδας, αγωνιστήκαμε σκληρά στην τριπλή μάχη των αυτοδιοικητικών, ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε περηφανή νίκη. Στηρίζουμε πλήρως το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και το εξαιρετικό πρόγραμμα της παράταξης του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας θυμίσω τρεις στίχους του μεγάλου ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν:

«Το έθνος να λυπάστε αν φοράει ρούχο που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του».

Αρκετά πια με τις λαϊκίστικες πολιτικές, με το δημοσιονομικό τίναγμα της χώρας στον αέρα και την καταρράκωση της μεσαίας τάξης για να δοθούν παροχές χωρίς αντίκρυσμα, αρκετά πια με το ασύδοτο δημαγωγικό ψέμα ότι οι Έλληνες μπορούν να ζουν χωρίς να εργάζονται, χωρίς να «σκάπτωσιν» για να θυμηθούμε τον Εμμανουήλ Ροΐδη. Όχι στην Ελλάδα της χρεωκοπίας, της ήσσονος προσπάθειας, της αριστερής μιζέριας και κακομοιριάς, της διεθνούς λύπησης και της αυτο-απαξίωσης.

Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. να βγάλουμε την χώρα από τον βάλτο της κρίσης δημιουργώντας μία αναπτυξιακή έκρηξη, φέρνοντας δουλειές, επενδύσεις και πάνω από όλα ασφάλεια για τους πολίτες και προκοπή! Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε σοβαρό κράτος, με πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών, με χαμηλούς φόρους, με ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, με σεβασμό στο περιβάλλον και με αξιοκρατία.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα, πάμε λοιπόν όλοι μαζί δυνατά, να γράψουμε την δική μας ιστορία, Χρόνια πολλά στη μεγάλη μας παράταξη, Χρόνια πολλά στην Νέα Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ θερμά, όλους και όλες και τον καθένα ξεχωριστά για την μεγαλειώδη παρουσία σας εδώ σήμερα!

Σας ευχαριστώ πολύ!"

Βίντεο από την εκδήλωση https://youtu.be/dhW0P0j5PyM

Βίντεο δήλωση του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη ''Τα Σκόπια δεν τηρούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει''  https://youtu.be/2eBlDbnOMXk

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο - Εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αργολίδας για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

ArgolidaPortal.gr Κυρανάκης από Ναύπλιο: Τα Σκόπια δεν τηρούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει