Πορεία-περίπατος στο μονοπάτι της Λυκώνης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πορεία-περίπατος στο μονοπάτι της Λυκώνης

Δεκέμβριος 13, 2012 - 14:40

 
Στα πλαίσια ανάδειξης ιστορικών, αγνώστων σε πολλούς μονοπατιών, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, στην Αργολίδα, ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους και το 3ο Δημοτικό σχολείο Άργους συν διοργάνωσαν ημερήσια πορεία-περίπατο στο μονοπάτι της Λυκώνης (Λυκοβούνι) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.
Το όρος Λυκώνη (Λυκοβούνι) είναι συνέχεια του Βορειοανατολικού σημείου του Κτενιά. Στα παλιά χρόνια ηταν κατάφυτο από μεγαλοπρεπή πανύψηλα κυπαρίσσια. Στους πρόποδες της Λυκώνης υπάρχουν ίχνη εκτεταμένου υδραγωγείου, οπου συλλέγοντας το νερό από τον ποταμό Ερασίνο κατέληγε στην πόλη του Άργους στις αρχές του λόφου της Λάρισας. Κατά τον Παυσανία, στην Λυκώνη υπήρχε ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος και αγάλματα του Απόλλωνα, της Λητώ και της Άρτεμης από ολόλευκο μάρμαρο, έργα του περίφημου Αργείου γλύπτη Πολύκλειτου.
Η αναχώρηση έγινε στις 10:00 π.μ. από την πηγή της Άκοβας στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.
Οι περιπατητές ακολούθησαν διαδρομή περνώντας κοντά από το κάστρο της Λάρισας και την κορυφογραμμή της Λυκώνης (Λυκοβούνι) στους Ταξιάρχες, επιστρέφοντας με κυκλική διαδρομή στο σημείο εκκίνησης. Αν και η πρόγνωση της Εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ήταν δυσμενής για έναν τέτοιο περίπατο, η διαδρομή έγινε κανονικά και με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή. Η γνωριμία με την πανίδα της Αργολίδος μας εντυπωσίασε σε σημείου που να σκεφτούμε την επόμενη εξόρμηση μας να την κάνουμε εμπεριστατωμένα για αυτό το λόγω. Καλούμε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια με την συμμετοχή τους και τις ιδέες τους.
Δελτίο τύπου
Τηλέφωνα επικοινωνίας για δηλώσεις και προτάσεις:
Κος Βασιλάκος Πάρης 6945900336