Το Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου και οι εγκαταστάσεις και υποδομές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου και οι εγκαταστάσεις και υποδομές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας

Ιανουάριος 17, 2020 - 18:27

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Στις 14/1/2020 μου κοινοποιήθηκε, ως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας, η υπ. αριθμ. πρωτ. 217/208 επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο.

Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται το χρόνιο μείζον πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου και εκφράζεται το πάγιο αίτημα για ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές σχολείο, ζητώντας την συνδρομή και στήριξη του Δημάρχου.

Επιπλέον, αναφέρονται δύο περιστατικά πτώσης σοβάδων, ένα στο γραφείο των δασκάλων και ένα στο προαύλιο.

Όσον αφορά στο χρόνιο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου, εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και έχοντας πλήρη γνώση αυτού του προβλήματος, ξεκινήσαμε ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις, με σκοπό την εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Μάλιστα, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, έχει συνάντηση με την διοίκηση του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., προκειμένου να αιτηθεί την παραχώρηση έκτασης από το κτήμα του παλιού αεροδρομίου στον Δήμο Ερμιονίδας, για να κατασκευαστεί εκεί το νέο δημοτικό σχολείο του Πορτοχελίου.

Όσον αφορά στα δύο περιστατικά πτώσης σοβάδων, αυτό του προαυλίου συνέβη κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και ενημερώθηκα από τον Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας κ. Μποζιονέλο Σπύρο στις 7 Ιανουαρίου 2020.

Την ίδια μέρα πραγματοποίησα αυτοψία στο χώρο όπου διαπίστωσα το πρόβλημα, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

         

Στις 11 Ιανουαρίου 2020 η ζημιά είχε επισκευασθεί με τη ευγενική χορηγία του κ. Γεώργιου Ι. Κοτσοβού, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του:

 

       

Το περιστατικό της πτώσης σοβάδων μέσα στο γραφείο των δασκάλων είχε συμβεί παλαιότερα, επί διοίκησης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και είχε επισκευαστεί τότε.

Βέβαια σε αυτό το σημείο υπάρχει πρόβλημα με την μόνωση της ταράτσας του κτιρίου, η επισκευή της οποίας έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Επισκευών Σχολικών Κτιρίων, μαζί με επισκευές και μονώσεις σε όσες τις ταράτσες των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας έχουν πρόβλημα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής τους.

Από τον Οκτώβριο του 2019 που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας, με την παρουσία για πρώτη φορά του Τεχνικού Ασφαλείας του Δήμου, κάνουμε ελέγχους και καταγραφή των προβλημάτων σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και φροντίζουμε για την άμεση επίλυσή τους.

Άμεσα αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα ενός χρέους 6.500,00 € που είχαν οι Σχολικές Μονάδες προς τον ΟΤΕ, το οποίο εξοφλήθηκε εξ ολοκλήρου και στη συνέχεια ξεκινήσαμε την διαδικασία σύνδεσης κάθε σχολείου με τηλεφωνική γραμμή οικονομικού πακέτου, προκειμένου να επιτύχουμε μείωση στις μηνιαίες τηλεφωνικές χρεώσεις των σχολείων.

Επιλύσαμε το σοβαρότατο πρόβλημα που είχαν τα σχολεία με την απεντόμωση, αναθέτοντας σε εταιρία να κάνει απεντόμωση κάθε δύο μήνες σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και να τηρείται ο σχετικός φάκελος που προβλέπουν οι υγειονομικές διατάξεις.

Ως νέα Δημοτική Αρχή δίνουμε μεγάλη σημασία στη Νέα Γενιά και στην Εκπαίδευση, γι’ αυτό ήδη έχουμε δώσει έμφαση στις εγκαταστάσεις, στις υποδομές και στον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου μας.

 

Φασιλής Γεώργιος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής

 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας