Σύσκεψη για το πρόγραμμα υποδομών υγείας στην Πελοπόννησο μέσω ΕΣΠΑ (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη για το πρόγραμμα υποδομών υγείας στην Πελοπόννησο μέσω ΕΣΠΑ (photos&video)

Δεκέμβριος 17, 2012 - 20:35

Παρόντες στα γραφεία της Περιφέρειας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Κατσίβελας

Η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασίων, επίλυση των προβλημάτων γραφειοκρατίας και στρεβλώσεων και κυρίως η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος για τα έργα υποδομών στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου - έργα που θα γίνουν μέσω του ΕΣΠΑ, αφού το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ανεπαρκές και συμπιεσμένο, ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης

που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα.

Παρόντες και οι αντιπεριφερειάρχες καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας.

Όπως τονίστηκε δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα και οφείλουν να τρέξουν τις διαδικασίες αφού τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Πρέπει να εκμεταλλευτούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το τελευταίο ευρώ,από ένα πρόγραμμα που όπως τόνισε ο κ.Τατούλης, δεν είχε μέχρι τώρα κατεύθυνση. Η ευθύνη είναι μεγάλη με δεδομένο ότι η επόμενη επιχειρησιακή περίοδος θα έχει μικρότερες δυνατότητες για χρηματοδότηση έργων υγείας. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμα πως θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικούς στόχους και όχι να κάνουν επενδύσεις για τις επενδύσεις.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ. Καλλίρης τόνισε πως θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και μέσω της σύσκεψης αυτής να υπάρξουν συγκεκριμένοι χρόνοι και συγκεκριμένα έργα και στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, όπως με τα καύσιμα και τόνισε πως το πρόβλημα δημιουργείται με τα χρήματα που δεν αποδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ερωτώμενος για τα Κέντρα Υγείας και τυχόν συγχωνεύσεις τους διευκρίνισε πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα μια τέτοια συζήτηση αλλά όταν και εφόσον αυτό γίνει θα πρέπει να δουν το θέμα από μηδενική βάση και ανάλογα με το τι προσφορά έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

Ε.Τ.

JEdVaBotQ0g