Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον πρωθυπουργό (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον πρωθυπουργό (φωτογραφίες)

Δεκέμβριος 18, 2012 - 14:18

φωτογραφία eurokinissi

Θέλοντας να δείξει ότι η ενίσχυση του αγροτικού κόσμου είναι μέσα στις προτεραιότητές του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ποσό 1,1 δισ. ευρώ πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων από κοινοτικές επιδοτήσεις που αποτελούν και τη δεύτερη και τελευταία δόση για το 2012. «Σημαντική ένεση ρευστότητας σε συνέχιση της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου», χαρακτήρισε το ποσό αυτό και τόνισε ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και να μην αποτελούν είδηση.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσες στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών», ενώ δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα είναι παρούσα στη μάχη για τη νέα ΚΑΠ δίνοντας έμφαση στους νέους αγρότες. «Πρέπει να σχεδιάσουμε σωστά το αύριο της γεωργίας», είπε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις στο χώρο αυτό.  Μάλιστα ανακοίνωσε πως  υπάρχουν 300 εταιρίες που είναι έτοιμες να ασχοληθούν ενεργά με το χώρο της μεταποίησης.

Ανακοίνωσε πως πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ για ορισμένες αρρώστιες  που μέχρι τώρα δεν ήταν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είναι το πράσινο σκουλίκι.(protothema.gr -ΦΩΤΟΓΡAΦΑΙΕΣ EUROKINISSI)