Ένταση στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας λόγω επιλογών για την τουριστική προβολή (videos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένταση στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας λόγω επιλογών για την τουριστική προβολή (videos)

Δεκέμβριος 26, 2012 - 18:25

Ένταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μπορεί η αφορμή να ήταν η απόφαση για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για την «Σπαρτιάτικη Ζωή», αλλά η αιτία είναι γενικότερα η αίσθηση των μελών της μειοψηφίας της επιτροπής για σπατάλη και για λανθασμένες επιλογές στο θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μάλιστα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας επανέφερε το αίτημά του να του δοθούν στοιχεία που αφορούν στα έργα που έχουν γίνει στον τομέα αυτό, και για τις αποφάσεις που αφορούν στο 1.200.000 που διαθέτει η Περιφέρεια για το σκοπό αυτό.
Όσον αφορά το θέμα της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ για τη «Σπαρτιάτικη Ζωή» ο κ. Γόντικας έθεσε κάποια ερωτήματα, ενώ να σημειώσουμε πως οι ενστάσεις ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η ανάθεση έχει γίνει σε άτομο που φέρει το ίδιο επώνυμο με περιφερειακό σύμβουλο της πλειοψηφίας και κατάγεται από την Κυνουρία..
Οι εξηγήσεις βέβαια δόθηκαν από τον αρμόδιο διευθυντή της υπηρεσίας ενώ και η πρόεδρος της επιτροπής Ντίνα Νικολάκου εξήγησε ότι επελέγη το εν λόγω άτομο λόγω εμπειρίας και δεν σχετίζεται με τον περιφερειακό σύμβουλο. Ενώ σημείωσε πως όλες οι δαπάνες και οι επιλογές τους για την τουριστική προβολή θα πρέπει να κριθούν εκ του αποτελέσματος και όταν θα παρουσιαστούν στο σύνολό τους, αφού όλα έγιναν με βάση να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.
Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις από πλευράς του μέλους της παράταξης Δράκου, Παναγιώτη Βαλασόπουλου (όπως θα δείτε και στο βίντεο) που μεταξύ άλλων σημείωσε το έργο αποτελεί στην ουσία απευθείας ανάθεση και τίποτα παραπάνω. Τόνισε πάντως πως η προβολή της Περιφέρειας στον τουριστικό τομέα δεν γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχουν ενστάσεις ως προς την κατανομή ποσών και των επιλογών που γίνονται σε πρόσωπα και εταιρείες και ζήτησε οι δράσεις να είναι στοχευμένες.
Διαμαρτυρίες και για την προβολή στο περιοδικό ROUTE
Ενστάσεις μάλιστα υπήρξαν και για την προβολή της Περιφέρειας στον τουριστικό οδηγό ROUTE, που διανέμεται δωρεάν σε πλοία που διασχίζουν την Αδριατική. Το κόστος για την 8σέλιδη προβολή της περιφέρειας Πελοποννήσου φτάνει στις 14.400,00 ευρώ και μετά την συζήτηση που έγινε για την αλλαγή της εποχής προβολής-αποφασίστηκε η προβολή να γίνει στο τεύχος Άνοιξη- Καλοκαίρι. Οι ενστάσεις ήταν και για το κόστος αφού σύμφωνα με τον κ. Βαλασόπουλο το ποσό φτάνει στα 1800 ευρώ ανά σελίδα. Το θέμα δεν ψηφίστηκε και  από τον κ. Γόντικα.
Ε.Τ.

ZQwTisAzesk

7qJanJ-yqGc